Dansk badminton-komet er i finalen ved sit første EM: 'Jeg ved ikke, om det er gået op for mig'

Line Christophersen møder søndag verdensstjernen Carolina Marin i finalen ved EM i badminton.

21-årige Line Christophersen spiller søndag karrierens første EM-finale i damesingle. (Foto: SERGEY DOLZHENKO © Scanpix)

Hun er kun syvendeseedet ved europamesterskabet i badminton, men søndag står Line Christophersen i EM-finalen i damesingle.

Tilmed ved sit første EM.

- Det er vildt, når det er ens første EM så også at nå finalen. Det er bare megafedt at prøve allerede.

- Jeg ved ikke, om det er gået op for mig, at jeg er i en finale til et EM, og hvor stort det er, siger Line Christophersen.

I semifinalen slog Line Christophersen skotske Kirsty Gilmour, der er fjerdeseedet ved turneringen.

- Jeg havde selvfølgelig håbet på det, og tænkt, at der var chance for at kunne vinde semifinalen. Jeg vidste, den kunne gå begge veje, så jeg er glad for finalepladsen.

- Det betyder selvfølgelig meget. Det er et kæmpe plus i forhold træning, at man ved, at det går godt, og det, man arbejder på, virker. Jeg skal bare ind i finalen og nyde det og se, hvor godt jeg kan være med, siger Line Christophersen.

Fire EM-guld, tre VM-guld og en OL-guldmedalje. Det er, hvad der venter på den anden side af nettet, når Line Christophersen søndag spiller sin første EM-finale.

Spanske Carolina Marin, der har vundet stort set alt, hvad der er værd at vinde i badminton, er danskerens finalemodstander.

- Det bliver selvfølgelig en hård kamp. Man skal virkelig arbejde for at få point mod hende. Så det er med at være tålmodig og så bare arbejde.

- Jeg skal prøve at se, om jeg kan få mit angreb og tempo ind. Hun er megahurtig også, men at jeg også får taget nogle ryk og kommer ind med mit angreb. Det er det, jeg skal prøve at komme igennem med, siger Line Christophersen.

  • Line Christophersen har mødt Carolina Marin én gang tidligere i karrieren. Det var ved Denmark Open i 2020, hvor Christophersen tabte i to sæt. (Foto: Lehtikuva © Scanpix)
  • Carolina Marin vandt OL-guld i damesingle i Rio i 2016. (Foto: Marcelo Del Pozo © Scanpix)
1 / 2

Carolina Marin har ikke tabt et eneste sæt indtil videre ved EM. Tættest på at tabe et sæt var hun i semifinalen, hvor modstanderen, tyrkiske Neslihan Yigit fik 18 point mod Marins 21 i første sæt.

Men så skruede spanieren op for tempoet, og vandt andet sæt stensikkert med 21-9. Derfor ved Line Christophersen også godt, at pilen næppe peger i dansk retning, når favoritværdigheden skal udpeges til finalen.

- Jeg er godt tilfreds med resultatet indtil videre, så jeg håber bare, at jeg kan komme ind og nyde kampen og give den gas.

- Det er megafedt at skulle møde Marin. Det er altid sjovt at spille mod sådan nogle spillere og endelig få lov til at spille mod dem. Det er først i år, jeg har fået lov til at spille mod de bedre spillere. Så det er megafedt at få sådan nogle kampe, som egentlig er gratis lærepenge nu, siger hun.

Carolina Marin har vundet de seneste fire EM-turneringer i damesingle. Finalen mellem Line Christophersen og Carolina Marin er planlagt som kamp nummer to på finaledagen ved EM i Kiev. Den første kamp spilles klokken 11.

FacebookTwitter