Dansk badminton ramt af matchfixing-sag: Tidligere topspiller suspenderet

Den tidligere badmintonspiller Joachim Persson har fået 18 måneders karantæne for sag om matchfixing af Det Internationale Badmintonforbund.

Joachim Persson har været involveret i matchfixing og har fået karantæne i 18 måneder. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Dansk badminton er blevet ramt af en matchfixing-sag.

Den tidligere badmintonspiller Joachim Persson er af Det Internationale Badmintonforbund (BWF) fundet skyldig i at have deltaget i en sag omhandlende matchfixing.

Det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Den 35-årige dansker er af BWF fundet skyldig i fire overtrædelser, og han er suspenderet fra alle turneringer samt involvering i badminton de næste 18 måneder.

I sin afgørelse skriver BWF, at man allerede i 2016 fik en henvendelse om, at det var værd at kigge nærmere på Joachim Persson. Det fremgår, at der har været løbende kontakt mellem Persson og BWF siden 2016.

Der er tale om to episoder mellem 2014 og 2017, som BWF har fundet særligt interessante. Ifølge afgørelsen er der ikke beviser for, at kampe er blevet manipuleret.

Bøde og udelukkelse

BWF har efterspurgt Perssons bankopgørelser, men de er ikke blevet fremlagt på tilfredsstillende vis, mener forbundet, der også har kigget på adskillige af den tidligere badmintonspillers bettingkontoer.

Ud over udelukkelse fra alle turneringer og alle roller inden for badminton, er Joachim Persson idømt en bøde på cirka 30.000 kroner.

Sagen er nu afgjort i BWF-regi, og Danmarks Idrætsforbund skal nu afgøre, om de også vil køre sagen. DIF har under sagen assisteret BWF.

Persson er ikke længere aktiv på banen, men har tidligere været nummer seks på verdensranglisten.

Han er dog stadig involveret i sporten, da han er træner og sportschef for klubben Langhøj, og i starten af året var han træner for det indiske hold Pune 7 Aces, som blandt andre havde Mathias Boe og Line Kjærsfeldt på holdet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk