Dansk badmintondouble tager ny sejr i Kina

Kim Astrup og Anders Skaarup besejrede et kinesisk par i Fuzhou China Open. Også Anders Antonsen er videre.

Kim Astrup (th.) og Anders Skaarup er klar til kvartfinalen i Fuzhou China Open. (© Chinatopix)

Duoen Kim Astrup/Anders Skaarup er klar til kvartfinalen i badmintonturneringen Fuzhou China Open i Kina.

De sjetteseedede danskere besejrede torsdag morgen dansk tid Han Chengkai og Zhou Haodong fra værtsnationen i to sæt med cifrene 21-19, 21-17.

I et tæt første sæt indledte kineserne bedst, men ved stillingen 11-10 tog Astrup og Skaarup føringen. Den danske duo bevarede initiativet i resten af sættet og vandt den første sætbold.

Andet sæt blev mindre jævnbyrdigt, selv om billedet fra start var det samme som i første sæt.

Kineserne havde indledningsvis overtaget, og parrene fulgtes ad til 12-12, hvor danskerne begyndte at trække fra. Det blev 15-12 og siden 19-13.

Skaarup og Astrup tilspillede sig seks matchbolde ved 20-14. De første tre blev misbrugt, inden parret afgjorde forestillingen og spillede sig i kvartfinalen.

Han Chengkai og Zhou Haodong var også modstanderne, da Astrup og Skaarup i september fik et internationalt gennembrud med en finalesejr i en endnu større kinesisk turnering, Victor China Open.

Blandet singledag

Også singlespilleren Anders Antonsen er videre i turneringen. Den 21-årige aarhusianer besejrede Kenta Nishimoto fra Japan i tre sæt, 21-14, 20-22, 21-16.

Antonsen så længe ud til at tage sejren uden sættab, men misbrugte to matchbolde i andet sæt, som han endte med at tabe 20-22.

Til gengæld efterlod danskeren ingen tvivl i tredje sæt, hvor han fra start udstak kursen og bragte sig foran 4-0.

Kun ved 12-13 havde Nishimoto færten af en sejr, men Antonsen trak omgående fra igen og indløste billet til kvartfinalen.

Til gengæld kunne Hans-Kristian Vittinghus ikke stille noget op imod den japanske verdensetter og verdensmester, Kento Momota.

Vittinghus tabte i to sæt med cifrene 13-21, 15-21.

Fuzhou China Open rangerer som en super 750-turnering og er dermed på niveau med eksempelvis Denmark Open.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter