Dansk badmintonduo buldrer videre til finale i Hong Kong

Danske Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen har spillet sig i finalen ved Hong Kong Open.

Kim Astrup and Anders Skaarup Rasmussen spillede for få uger siden VM-finale på hjemmebane. Nu står de igen i en finale. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

For få uger siden var Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen uhyre tæt på at vinde VM-guld, men endte med at tabe finalen på hjemmebane i København.

Nu får den danske badmintonduo så endnu engang mulighed for at ende som vindere af en international turnering.

Lørdag middag har danskerne nemlig besejret indoneserne Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan fra Singapore i tre sæt med cifrene 24-22, 19-21 og 21-11 i semifinalen ved Hong Kong Open.

Dermed er de klar til finalen i turneringen, der rangerer som en såkaldt super 500-turnering.

Højt tempo var til fordel for danskerne

Kampen mod de to indonesere foregik i et højt tempo, hvilket i sidste ende viste sig at være en fordel for den danske duo.

Alligevel var det ikke fordi, danskerne dominerede hele opgøret igennem.

Første sæt udviklede sig nemlig til en neglebidende affære, hvor den danske duo fik chancen for at lukke sættet ved 20-19. Modstanderne forsvarede sig dog godt og bragte sig foran 21-20 og 22-21.

Trods det hårde pres lykkedes det de syvendeseedede danskere at vinde de næste tre dueller over de femteseedede indonesere og dermed sikre sig første sæt.

En tæt, intens afslutning på første sæt, og det kampbillede fortsatte i andet sæt.

Her fulgtes de to par ad pænt, men da sættet skulle afgøres, var indoneserne skarpest.

Indonesiske Fajar Alfian and Muhammad Rian Ardiant, som den danske duo skal møde i morgendagens finale, besejrede tidligere på året Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrups semifinalemodstandere i All England-finalen. (Foto: © Andrew Boyers, Ritzau Scanpix)

Dermed skulle semifinalen ud i et tredje og afgørende sæt, og her begyndte danskerne at udnytte det høje tempo til deres fordel.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen kom nemlig buldrende fra start og bragte sig tidligt i sættet foran med fire point. Og selvom indoneserne kort efter fik reduceret, bevarede den danske duo det kølige overblik.

Efter sidebyttet var det nemlig de to danskere, der dominerede fuldstændig, mens Setiawan og Ahsan flere gange fik sendt bolden udenfor stregerne.

Det gav danskerne en stor føring, og de endte derfor også med at vinde sættet 21-11 og spille sig videre til finalen.

I søndagens finalen venter endnu et indonesisk par i form af Leo Rolly Carnando og Daniel Marthin. Det opgør kan følges på TV2 Sport.