Dansk badmintonduo ramte dagen: 'Vi spillede vores bedste kamp nogensinde'

Rikke Søby og Mathias Bay Schmidt spillede sig lørdag i finalen ved Swiss Open.

Rikke Søby og Mathias Bay Schmidt spiller finale ved Swiss Open søndag. (Foto: GEORGIOS KEFALAS © Scanpix)

Hele 85 pladser på verdensranglisten var det, der adskilte kineserne Chen Lu og Lu Kai og danskerne Rikke Søby og Mathias Bay Schmidt inden lørdagens semifinale ved Swiss Open.

Nummer 102 mod 17.

Der burde være klasseforskel, men de danske mestre i mixeddouble ville det anderledes, og efter flere dramatiske matchbolde i tredje sæt kunne de to danskere juble sammen over finalepladsen.

Den hidtil bedste præstation for Rikke Søby og Mathias Bay Schmidt, der for et år siden ved netop Swiss Open debuterede som partnere, siger Rikke Søby.

- Det er vel den bedste kamp, vi nogensinde har spillet sammen.

- Det er helt sikkert vores bedste resulat sammen. Det er bare noget andet at præstere mod den her slags modstandere, og vi aftalte inden kampen, at vi bare skulle ud at give den gas og så se, hvor langt det ville række, siger Rikke Søby.

Ikke været prioriteret

Swiss Open er en Super 300-turnering, og er derfor rangeret på niveau 5 på World Touren.

Selv om Rikke Søby og Mathias Bay Schmidt er danske mestre i mixeddouble, så havde parret ikke troet, at de ville stå i en finale på det niveau efter kun ét år sammen, fortæller Rikke Søby.

- Vi havde lidt startvanskeligheder sammen, fordi vi ikke blev prioriteret særlig højt af forbundet. Derfor var det svært at få tingene op at køre og få spillet nogle turneringer, men så måtte vi jo selv se en masse video og optimere tingene på egen hånd, og det har helt sikkert hjulpet os, siger Rikke Søby.

Lu Ching Yao og Lee Chia Hsin fra Taiwan spiller senere lørdag semifinale mod indonesiske Rinov Rivaldy og Pitha Haningtyas Mentari.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter