Dansk badmintonduo venter barn: Kamilla Rytter Juhl stopper karrieren

Kamilla Rytter Juhl stopper karrieren. Hun danner par med Christinna Pedersen både på banen og privat.

Kamilla Rytter Juhl (th) er gravid og skal være mor sammen med Christinna Pedersen (tv). Rytter Juhl stopper derfor sin badmintonkarriere. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Den 34-årige badmintonstjerne Kamilla Rytter Juhl stopper karrieren, da hun er gravid.

Det oplyser Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Hun har blandt andet vundet VM-guld, OL-sølv og All England i sin karriere.

Privat danner hun par med kollegaen Christinna Pedersen, som også var hendes doublemakker.

- Det er noget, som Christinna og jeg har forsøgt på i et stykke tid, så vi er ovenud lykkelige over, at det er lykkedes mig at blive gravid, og vi glæder os helt vildt til at blive en lille familie, siger Kamilla Rytter Juhl i pressemeddelelsen.

- Selv om det har været en svær beslutning at tage, at jeg skulle stoppe min badmintonkarriere, så kan jeg også mærke, at det føles som det rigtige valg, siger Kamilla Rytter Juhl.

Så sent som i sidste uge var Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen med i Indonesia Open i Jakarta. Her blev det dog kun til én kamp for duoen.

Tidligere i år vandt Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen All England.

Fokus på Pedersen mixdouble

I 2016 var parret tæt på OL-guld i Rio. Duoen tabte et drama af en finale mod et japansk par, som vandt tredje og sidste sæt med 21-19.

Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, kalder Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen for Danmarks ubetinget "bedste damedouble nogensinde".

Christinna Pedersen fortsætter sin badmintonkarriere. Nu er fokus for hende på mixeddouble, hvor hun er en del af OL 2020-satsningen med Mathias Christiansen.

- De vil nu begge kunne træne mixeddouble på fuld tid, og det tror vi vil forstærke deres positive udvikling, siger Jens Meibom.

Kamilla Rytter Juhl vandt VM-guld i mixeddouble i 2009 med Thomas Laybourn.

Foruden OL-sølv i 2016 vandt Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen som par VM-sølv i 2015 samt VM-bronze i 2013 og 2017.

Karrierestoppet til Kamilla Rytter Juhl får betydning for VM i Kina, som finder sted 30. juli til 5. august.

Badminton Danmark har i samråd med Team Danmark valgt at nedjustere målsætningen til VM fra tre medaljepoint til to medaljepoint. Det betyder, at den acceptable målsætning er en medalje og to kvartfinaler.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen blev kærester i 2009, men holdt det i mange år hemmeligt. Først sidste år sprang de ud som par.

/ritzau/

Facebook
Twitter