Dansk badmintonprofil om afbrudte forhandlinger: 'Vi er ikke Ølands nikkedukker'

Badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen forstår ikke, at Badminton Danmark afbryder forhandlingerne om en ny landsholdsaftale.

Jan Ø. Jørgensen har svært ved at se fornuften i, at Badminton Danmark vil bestemme, hvem der har spillernes mandat til at forhandle. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Torsdag brød konflikten mellem Badminton Danmark og de bedste danske badmintonspillere for alvor ud i lys lue, da førstnævnte gjorde det klart, at de ikke længere vil forhandle med Mads Øland og Spillerforeningen, så længe Mads Øland har rollen som hovedforhandler.

Den udmelding har dog ikke en særlig konstruktiv effekt, fortæller badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen, der er tæt på forhandlingerne.

- Jeg forstår ikke Badminton Danmark. Spillerne synes, at der hele vejen igennem har været god stemning og et godt forhandlingsklima, der har fået tingene til at flytte sig. Så ét er, at træningen desværre stoppede i sidste uge, men det er da ekstra ærgerligt, at Badminton Danmark ikke længere vil snakke med os.

Hvad tænker du om, at Badminton Danmark bruger Mads Øland som årsag til de afbrudte forhandlinger?

- Det er vi selvfølgelig ærgerlige over, for de skal sådan set ikke bestemme, hvem der skal forhandle for os. Vi har valgt Spillerforeningen og Mads Øland til at kigge os over skulderen, og jeg kan forsikre om, at alle de ting, som Mads Øland kommer med, det er 100% bakket op af os spillere.

- Der er ikke blevet sagt eller gjort noget, som vi ikke står inde for, eller ikke er en del af. Vi er ikke en flok nikkedukker, som sidder og siger ja til alt. Vi er bestemt med til at sætte dagsordenen, så jeg har svært ved at forholde mig til, at Badminton Danmark ikke vil tale med visse forhandlere, siger Jan Ø. Jørgensen.

Vil tilbage til bordet

For nu er forhandlingerne om en ny landsholdsaftale altså indstillet, men hvor og hvornår, de bliver genoptaget, og om spillerne har tænkt sig at droppe samarbejdet med Mads Øland, er svært at sige, fortæller Jan Ø. Jørgensen.

- Det tror jeg bestemt ikke. Det er i hvert fald ikke min holdning, for Badminton Danmark skal ikke bestemme, hvem der repræsenterer os. Hvis de synes, at Mads Øland kommer med trusler, så er det reelt set os spillere, der gør det, for vi har nu engang givet vores mandat til ham og Spillerforeningen.

- Der sidder en flok spillere, som har brugt rigtig meget energi på det her, også mens der er blevet spillet turneringer, og vi vil bare gerne tilbage til bordet. Det er Badminton Danmark, der har opsagt aftalen, og vi er ikke kommet med vilde og voldsomme krav, så jeg har svært ved at se, at vi skulle være skurkene, siger Jan Ø. Jørgensen.

Facebook
Twitter