Dansk damedouble har øjnene på OL

Efter et imponerende 2015 ser damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen nu frem mod 2016.

(Foto: claus fisker © Scanpix)

Den danske badmintondouble Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen kunne søndag aften lade sig hylde som vindere af damedouble ved Copenhagen Masters.

Og selv om sejren ikke var den største i 2015, så var det et passende punktum på en sæson, hvor det blandt andet blev til VM-sølv i august.

Nu ser damedoublen, der er nummer to i verden, frem mod næste sæson.

- Vi er begyndt at planlægge en lille smule frem mod OL, men der er også turneringer inden da, hvor vi gerne vil gøre det godt. Der ligger blandt andet et All England, hvor vi rigtig gerne vil gøre det godt, siger Kamilla Rytter Juhl.

Kan ikke være gode hele tiden

32-årige Kamilla Rytter Juhl erkender, at parret kun kan opretholde en storform i en begrænset periode, og succes i 2016 kræver derfor nøje planlægning.

- Vi ved, at vi ikke kan være gode hele tiden, og derfor sætter vi os nogle delmål. Det første er All England, og derefter begynder vi at planlægge frem mod OL.

- Men som vi plejer at sige, så er der ikke nogen medaljemålsætning for os, for så kan vi slet ikke finde ud af det. Der var heller ikke nogen målsætning inden VM i sommer.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen møder hinanden i mandagens mixed double-finale ved Copenhagen Masters. De to spillere danner doublepar med henholdsvis Carsten Mogensen og Joachim Fischer.

/ritzau/