Dansk double overlever otte sætbolde i stort comeback

Kim Astrup og Anders Skaarup er videre til anden runde af China Masters efter en dramatisk sejr.

Anders Skaarup og Kim Astrup kæmpede sig videre ved China Masters. (Foto: beawiharta © Scanpix)

Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup færdes tilsyneladende glimrende på kinesisk territorium.

I september vandt parret sin første store turnering med triumfen i China Open, og tirsdag spillede de sig videre til anden runde ved årets China Masters efter en hårdt tilkæmpet sejr på 21-16, 27-25 over et par fra Indien.

Efter dansk sejr i første sæt lignede det, at andet sæt skulle gå til inderne Manu Attri og Sumeeth B. Reddy, men så lancerede danskerne et stort comeback.

Ved 14-20 afværgede de hele seks sætbolde på stribe og yderligere to efterfølgende, hvorefter Astrup og Skaarup tog sættet hjem med 27-25 efter et stort drama.

China Masters er en turnering på niveau-3, kendt som en Super 750-turnering, på World Touren, hvilket er samme rangering som Denmark Open, Malaysia Open, Japan Open og French Open.

China Open, som de altså vandt, rangerer derimod som en af de tre største turneringer, hvis man fraregner sæsonfinalen. De to øvrige er Indonesia Open og All England.

Doublerne skuffede

Mens Astrup og Skaarup er videre til anden runde, røg Mathias Boe og Carsten Mogensen ud i første runde.

Parret er langt fra topniveauet for tiden, og det kostede et nederlag i tre sæt til et par fra Sydkorea.

Mixeddoublekategorien bød også på dansk skuffelse. Niclas Nøhr og Sara Thygesen tabte trods flot modstand i tre sæt mod de suveræne kinesiske verdensettere Zheng Siwei og Huang Yaqiong.

Større forventninger var der til Mathias Christiansen og Christinna Pedersen, som var femteseedet, men parret skuffede og tabte i to sæt til et andet kinesisk par.

Hans-Kristian Vittinghus gav lidt oprejsning som sidste dansker i aktion, da han avancerede sikkert efter sejr i to sæt over japaneren Kanta Tsuneyama.

Onsdag fortsætter kampene i første runde, og her er der også flere danskere på programmet.

/ritzau/

Facebook
Twitter