Dansk duo er én kamp fra karrierens hidtil største triumf: 'Vil være kæmpe, kæmpe stort'

Senere i dag skal den danske badminton-mixeddouble Alexandra Bøje og Mathias Christiansen spille finale ved French Open.

Den danske mixeddouble mødte japanske Yuta Watanabe og Arisa Higashino under OL-gruppespillet. I dag mødes de igen. (Foto: Leonhard Foeger © Ritzau Scanpix)

Under sommerens OL blev en japansk mixeddouble for stor en mundfuld for badmintonduoen Alexandra Bøje og Mathias Christiansen.

Men senere i dag kan den danske mixeddouble få revanche, når parret står ansigt til ansigt med deres OL-overmænd, japanske Yuta Watanabe og Arisa Higashino, ved finalen i French Open.

Lørdag aften spillede den danske duo sig nemlig finalen i den franske turnering, og nu kan de igen se frem mod at skulle dyste ved nettet mod de stærke japanere. Finalen i det franske er den danske duos første på Super 750-niveauet, der rangerer lige under store tradtionsrige turneringer som All England.

Opgørets betydning kan der derfor heller ikke herske meget tvivl om, fortæller Alexandra Bøje.

- Det er helt sikkert den største kamp (i karrieren red.).

- Vi mødte dem senest til OL, hvor vi spillede tre sæt med dem og egentlig også havde fat i dem. De vandt også Denmark Open i sidste uge, så de er virkelig godt kørende. Men vi håber og tror på, at vi har en god chance for at drille dem, siger Alexandra Bøje.

Udover at have givet danskerne og flere andre en badmintonlærestreg under sommerens OL, gik det japanske par også hele vejen, da der sidste uge blev spillet Denmark Open i Odense.

At kunne vinde deres første turneringssejr sammen på så højt niveau - og så endda for næsen af den dygtige japanske duo - vil derfor være en stor triumf, mener Alexandra Bøje.

- Det tør vi slet ikke tænke på. Det vil være kæmpe, kæmpe stort. Så vi vil gøre alt for at vinde, siger Alexandra Bøje.

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje står overfor deres hidtil største kamp som par ved dagens French Open-finale. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger (Foto: Leonhard Foeger © Ritzau Scanpix)

Karrierens hidtil største triumf er lige om hjørnet. Men skal den danske mixeddouble ved finalens aflsutning kunne smide ketsjeren i jorden, kaste armene i vejret og lade sig hylde som vindere af French Open, kræver det, at de spiller op til deres bedste.

Mens danskerne er at finde på verdensranglistens 16. plads, ligger japanerne nemlig nummer tre. Og ikke nok med det, så har de også en All England-sejr samt en OL-bronzemedalje under bæltet.

Favoritværdigheden i opgøret ligger derfor hos danskernes finalemodstandere, vurderer Mathias Christiansen.

- Vi er bestemt klare underdogs, det kan der ikke være nogen tvivl om. Vi skal levere på øverste hylde igen, og der skal også en enorm arbejdsindsats til.

- Japanerne er gode med bolden og har en god defensiv, så det bliver en meget hård badmintonkamp, siger Mathias Christiansen.

Slog OL-semifinalister for at nå finalen

Tager den danske mixeddouble det fornemme spil, de leverede i semifinalen mod Tse Ying Suet og Tse Ying Suet fra Hongkong, med videre til finalen, vil en finalesejr bestemt ikke være udenfor rækkevidde.

Her blev det nemlig til en komfortabel sejr i to sæt på 21-11 og 21-15. At finalebilletten blev booket på så overbevisende manér, kom derfor som en mindre overraskelse for den danske mixeddouble.

- Vi er overvældede over at kunne levere så god en kamp og også vinde så komfortabelt. Vi har spillet bedre og bedre i løbet af ugen og vidste også godt, vi havde en chance.

- Men vores modstandere var lige blevet nummer fire ved OL, og har spillet forrygende siden, så vi forventede det ikke, siger Mathias Christiansen.

Men selvom det måske kom som en overraskelse for den danske mixeddouble, at de leverede så suveræn en præstation i semifinalen, har troen på sejr været der hele vejen igennem. Og den tro tager de også med ind til finalen.

- Alt kan ske i en finale, og vi har mod på det og tror på, at vi kan lave en overraskelse, siger Mathias Christiansen.

Mixeddouble-finalen i French Open spilles klokken 15.40, og du kan følge med på TV2 Sport.

FacebookTwitter