Dansk duo ramt af badmintonkonflikt: Til sæsonfinale mutters alene

Kim Astrup og Anders Skaarup må klare sig uden trænere, fysioterapeuter og det hold, de normalt har med sig til turneringer.

Kim Astrup (billedet) og Anders Skaarup får en noget anderledes oplevelse i næste uges turnering. De har nemlig hverken træner eller fysioterapeut med til Kina. (Foto: Uffe Weng © Scanpix)

Badminton Danmark og de danske spillere ligger i konflikt. Forbundet har trukket sig fra forhandlingerne om en ny aftale, da man ikke længere vil have med Spillerforeningens hovedforhandler, Mads Øland, at gøre.

Det har en meget konkret konsekvens for to danske badmintonspillere. Herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup skal nemlig spille sæsonfinale i Kina, World Tour Finals, som de eneste danskere i næste uge. På grund af konflikten må de to rejse afsted helt alene uden det hold, der normalt rejser med de danske elitespillere.

- Vi har ligget hele sæsonen og kæmpet for at komme med, så at skulle afsted uden et team omkring os, det bliver anderledes. Vi havde håbet, at vi kunne komme ud og dele vores succes i den her sæson, så det bliver trist, men vi vil kæmpe med alt, hvad vi har, så sæsonen ikke vil være spildt, siger Kim Astrup til DR.

Et badminton-diktatur

Han ærgrer sig over, at konflikten er noget så langt ud og undrer sig samtidig over forbundets ageren i forhandlingerne.

- Jeg synes selvfølgelig, det er skuffende, at Badminton Danmark endnu engang vil optrappe konflikten. Det seneste Bo Jensen (direktør i Badminton Danmark, red.) sagde til os, var et ’tak for et godt møde’, så vi følte egentlig, at forhandlingerne gik konstruktivt, siger Astrup.

- Alle spillerne var ganske godt tilfredse med aftalen, som den var, og til stor frustration for os opsagde Badminton Danmark den. I bund og grund handler det om, at de gerne vil have mere magt over os kommercielt og sportsligt, så de kan diktere, hvilke turneringer, vi skal spille, hvis ikke det passer ind i deres skema.

- Sådan som det har fungeret hidtil, har den slags foregået gennem dialog med os spillere og trænerne, så vi forstår ikke, hvorfor det her krav om, at det nærmest skal være et diktatur, er opstået fra Badminton Danmarks side, siger Kim Astrup.

Forhandlingerne mellem Badminton Danmark og spillerne brød sammen onsdag. Senest har Danmarks Idrætsforbund, DIF, udtrykt sin opbakning til Badminton Danmarks boykot af Mads Øland som forhandler for spillerne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter