Dansk mixeddouble forlader VM efter tæt kvartfinale

Christinna Pedersen og Mathias Christiansen er ude af VM efter nederlag i to sæt til kinesisk par.

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen spillede deres første VM sammen. (Foto: Mark Schiefelbein © Scanpix)

Danmarks bedste mixeddouble i badminton med Mathias Christiansen og Christinna Pedersen får ikke medalje med hjem fra VM i Nanjing.

Fredag tabte duoen med cifrene 15-21, 20-22 i kvartfinalen til kineserne Zhang Nan og Li Yunhui (seedet fem) og forpassede dermed chancen for at vinde mindst bronze.

De fjerdeseedede danskere var i fine positioner i begge sæt, men manglede det sidste, når det spidsede til i de afgørende faser.

Kineserne nappede de første tre point, men så arbejdede danskerne sig tilbage.

Blandt andet i kraft af Mathias Christiansens solide smash fik danskerne overtaget, og pludselig var 0-3 vendt til føring på 11-7.

Men det korte ophold midtvejs var ikke godt for danskernes rytme, der tabte de næste seks bolde og kom bagud 11-13.

Kineserne fortsatte dominansen i sættet derfra trods mange tætte dueller, og de spillede sig frem til fem sætbolde, hvoraf den første blev udnyttet, da Pedersen sendte fjerbolden i nettet.

Andet sæt udviklede sig ekstremt tæt. Danskerne var i offensiven, men var oppe imod en stærk kinesisk defensiv.

Det var danskernes dog også. Bedst illustreret da Mathias Christiansen havde en opsamling mellem benene, så danskerne siden kunne vinde pointet og bringe sig på 14-12.

Ved føringen 17-14 så det for alvor godt ud, men kineserne bragte balance ved 17-17 og spillede sig frem til to matchbolde ved 20-18.

Danskerne afværgede dog begge. Først efter en lang duel, og dernæst da Pedersen fangede modstanderne med en kort bold ved nettet.

Men det var en stakket frist. Kineserne vandt de to næste bolde og kunne så juble over pladsen i semifinalen.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter