Stolt VM-duo hylder publikum efter finalenederlag: 'Vi skylder dem så meget'

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen er stolte trods nederlag i VM-finalen.

VM-guldet blev tabt på gulvet i Royal Arena, men Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen var hurtige til at samle mikrofonen op og takke publkum for støtten.

Den danske herredouble måtte søndag nøjes med sølv efter et tæt finalenederlag til Seung Jae Seo og Min Hyuk Kang fra Sydkorea i tre sæt21-14, 15-21 og 17-21.

Men det er ingen skam.

For det var uden tvivl 'karrierens højdepunkt' at spille et så stort mesterskab på hjemmebane, hvor publikum gjorde sit for at sende guldet til Danmark, understregede Anders Skaarup Rasmussen i et interview med DR Sporten.

- Der går virkelig mange følelser gennem kroppe. Vi har været igennem meget i denne uge og kæmpet med alt. I dag var vi tæt på, men taber. Det har været en emotionel og fantastisk uge, siger Anders Skaarup Rasmussen.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen modtog sølvmedaljer og et håndtryk af Kronprins Frederik. Til højre står Seung Jae Seo og Min Hyuk Kang. (Foto: © Mads Claus Rasmussen)

Som på banen var Kim Astrup hurtig til at bakke sin makker op.

- Der var tryk på derinde, og jeg tillod mig at prøve at gejle publikum op. Vi skylder dem så meget, og vi har bevist, at badminton er noget særligt, siger han.

- Vi kunne ikke have leveret dette resultat uden publikum, som havde vores ryg til den bitre ende. Det er lige så meget deres medalje, og det var bare fedt.

Herunder kan du se højdepunkterne fra VM-finalen.

'Vi skriver os ind i dansk herredoublehistorie'

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen vandt første sæt, hvilket fik et tætpakket Royal Arena til at vågne efter en kedelig finale i herresingle kort forinden. I de efterfølgende to sæt viste de koreanske modstandere dog klasse, og især Min Hyuk Kang kunne klaske til en bold.

Og den slags badminton må man altså bare lette på hatten af, understregede Anders Skaarup Rasmussen.

- De spiller nogle kvalitetsbolde på afgørende tidspunkter, hvor jeg troede, de ville være mere nervøse. Jeg har stor respekt for, at de stepper op i andet sæt, hvor vi var tæt på at stikke af, siger han.

Danskerne brugte dog ikke meget tid på at være skuffede. For VM-sølvet er det første i dansk herredouble i 10 år.

VM på hjemmebane giver masser af tro på egne evner.

En kendsgernening, der betyder rigtig meget, understreger Kim Astrup.

- Det er et af vores absolut største resultater i karrieren. Vi skriver os ind i dansk herredoublehistorie med VM-bronze og nu sølv. Det kan vi godt være stolte af, siger han.

Og den stolthed er allerede omsat til selvtillid, understreger Anders Skaarup Rasmussen, der sammen med sin makker i år har vundet European Games og Canada Open.

- Vi tager det med, at vi er rigtig gode. Vi var 11. seedede, slår verdens nummer to og tre på vejen i finalen. Det havde vi ikke troet på inden, fortæller han.

- Vi mødte et bedre par i dag, respekt for det, men vi er fandeme også gode. Dét tager vi med.