Danske badmintonspillere gør rent bord

Det blev til seks sejre ud af seks mulige for de danske badmintonspillere tirsdag.

Mia Blichfeldt ses her under All England. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Det var en glimrende dag for dansk badminton ved European Games, da det blev til seks sejre ud af seks mulige.

Badmintondoublen med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard fik en skidt start på European Games mandag med et nederlag til et par fra Storbritannien.

Men tirsdag var der oprejsning til den førsteseedede danske damedouble, der besejrede ungarerne Nikoletta Bukoviczki og Daniella Gonda med de suveræne cifre 21-7, 21-13.

Sejren betyder, at danskerne er på andenpladsen i gruppe A med en sejr og et nederlag. Førstepladsen indtages af Lauren Smith og Chloe Birch, der tirsdag slog Vytaute Fomkinaite og Gerda Voitechovskaja fra Litauen.

Hvert par spiller tre gruppekampe. Herefter går de to bedste hold videre til kvartfinalerne.

Onsdag møder Thygesen og Fruergaard parret fra Litauen.

Forinden skulle Thygesen dog i aktion igen. Hun stillede nemlig også op i mixeddouble med partneren Niclas Nøhr.

Også her blev det til et åbningsnederlag mandag, da Thygesen og Nøhr tabte mod de andenseedede briter, Lauren Smith og Marcus Ellis.

Senere tirsdag ventede en på papiret mere overkommelig opgave mod Valeriy Atrashchenkov og Yelyzaveta Zharka fra Ukraine, som blev besejret 21-11, 22-20.

Dermed kan parret med en sejr over et spansk par i sidste gruppekamp avancere.

Doubler var suveræne

I herredouble vandt Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen med 21-15, 21-7 over Giovanni Greco og Kevin Strobl.

Der var den anden sejr til den danske herredouble ud af to mulige, så det ser godt ud i forhold til at gå videre fra gruppen.

I damesingle vandt Mia Blichfeldt 21-11, 21-11 over slovakken Martina Repiska. Det var Blichfeldts anden sejr ud af to mulige i gruppespillet.

Hun fører nu gruppe B, hvor de to bedste går videre, og dermed har hun solid kurs mod videre avancement inden den sidste gruppekamp.

I damesingle var også Line Kjærsfeldt i kamp senere tirsdag, og her blev Kjærsfeldt sikker på videre avancement fra gruppe A.

Danskeren hentede sin anden gruppesejr, da hun besejrede israelske Ksenia Polikarpova 21-13, 21-17, og Kjærsfeldt møder i sidste gruppekamp en armenier.

I herresingle blev Anders Antonsen også sikker på videre avancement fra gruppe B, da han sikkert besejrede belgiske Maxime Moreels, der er nummer 96 i verden.

Anders Antonsen er den højst seedede i herresingle efter Viktor Axelsens afbud, og Antonsen er også Danmarks eneste deltager i herresingle, og han vandt 21-15, 21-9.

Dermed har danskeren to sejre ligesom Raul Must fra Estland, inden de to spillere mødes i næste gruppekamp.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk