Danske badmintonstjerner lider snævert nederlag i nervepirrende VM-finale

Søndag aften har herredoublen Kim Aastrup og Anders Skaarup Rasmussen tabt VM-finalen.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen mødte sydkoreanske Seung Jae Seo og Min Hyuk Kang i finalen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Kim Aastrup og Anders Skaarup Rasmussen må nøjes med at kunne kalde sig verdens næstbedste herredouble.

Det står klart, efter den danske badmintonduo søndag aften har tabt VM-finalen.

Foran en propfyldt Royal Arena kæmpede danskerne med næb og kløer mod det sydkoreanske par Seung Jae Seo og Min Hyuk Kang, der er nummer seks på verdensranglisten.

Men efter en tæt, nervepirrende affære endte de med at tabe 21-14, 15-21 og 17-21 i tre sæt.

I videoen herunder kan du se et kort udpluk af højdepunkterne fra VM-finalen:

Kom forrygende fra land

De kom ellers bragende fra start, de danske badmintonstjerner, og med det propfyldte Royal Arena i ryggen smashede og servede de også suverænt i kampens første sæt.

Allerede i begyndelsen fik de veloplagte danskere en solid føring, som det sydkoreanske par havde svært ved at indhente.

Modstanderne forsøgte og forsøgte, men forgæves. Den solide føring var ikke til at hente, og så kunne den danske duo knytte næven og juble over en sætsejr på 21-14.

Trods nederlaget modtog Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen en enorm hyldest fra det danske publikum efter finalen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

En forrygende start, som Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen skulle forsøge at bygge videre på i andet sæt.

Men her blev det straks mere besværgeligt.

Sydkoreanerne Seung Jae Seo og Min Hyuk Kan løftede deres spil, kom stærkt fra land og tog føringen allerede fra begyndelsen. Nemt var det dog ikke for dem at sikre de point, der gav dem et forspring. Hver gang danskerne leverede en serv, smash eller retur af kvalitet, brød det fremmødte, danske publikum ud i vild jubel.

Ingen tvivl om vis side, de var på.

Langsomt, og med den vilde opbakning i ryggen halede danskerne ind på finalemodstanderne, og pludselig var alt lige ved stillingen 15-15.

Hernæst hævede modstanderne dog niveauet et enkelt niveau. Kim Aastrup og Anders Skaarup Rasmussen lavede flere uprovokerede fejl end hidtil i finalen, og det profiterede sydkoreanerne på.

Danskerne vandt ikke en eneste af de efterfølgende bolde, og så var det pludselig sydkoreanerne, der kunne juble over, at finalen skulle ud i et tredje og afgørende sæt.

Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup havde det svært i andet sæt. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

En nervepirrende udvikling, og det viste tredje sæt sig også at blive.

Seung Jae Seo og Min Hyuk Kang indledte bedst, men danskerne svarede stærkt tilbage og lod aldrig modstanderne komme foran med mere end to i begyndelsen af sættet.

Men det holdt hårdt for danskerne, og trods den imponerende opbakning fra det rødhvid-klædte publikum kunne de aldrig indhente føringen.

Derfor endte det til sidst med sydkoreansk sejr, mens den danske duo må tage til takke med sølvmedaljer.