Danske badmintonstjerner melder afbud til EM

Næste uges badminton-EM bliver desværre uden de danske verdensstjerner Kamilla Rytter Juhl og Carsten Mogensen.

Kamilla Rytter Juhl har meldt afbud til EM i badminton. For en måned siden hentede hun og partneren en stor skalp ved at vinde All England. FOTO: Reuters/Peter Cziborra (Foto: Peter Cziborra © Scanpix)

De to double-specialister Kamilla rytter Juhl og Carsten Mogensen, der begge har meldt afbud til mesterskabet på grund af private årsager. Det meddeler Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Dermed kommer den danske delegation til turneringen til at mangle to metaltunge spillere. Søndag den 30. april 2017 stod Kamilla Rytter Juhl øverst på EM-skamlen sammen med sin damedoublemakker Christinna Pedersen.

Det samme gjorde Carsten Mogensen med Mathias Boe, da de havde sikret sig EM-guldmedaljerne foran Mads Conrad og Mads Kolding.

- Det bliver sværre for os at være lige så dominerende i turneringen med disse afbud, fastslår Jens Meibom, der er sportschef i Badminton Danmark.

Parrene udgår

Desværre bliver det ikke muligt for den forsvarende herre- og damedouble at gentage den bedrift i år. Afbudet fra de to spillere betyder nemlig samtidig, at deres par helt udgår af turneringen. Dermed kommer deres partnere heller ikke i kamp.

Begge doubler var førsteseedet i deres pågældende kategori, og derfor har Badminton Danmark i samarbejde med Team Danmark valgt at nedjustere målsætningen til EM.

- Vi forventer stadig, at slutte som den bedste nation. Men nu er det nogle andre par, der skal løfte opgaven, Jens Meibom.

Ifølge pressemeddelelsen vil Christinna Pedersen vil stadig deltage til EM i mixeddouble sammen med Mathias Christiansen.

Facebook
Twitter