Danske gulddrømme blev slået til jorden: ’Motiverer os til at arbejde endnu hårdere’

Landstræner Kenneth Jonassen glæder sig over, at lille Danmark igen bed skeer med nogle af de store ved VM i badminton for hold.

Kenneth Jonassen giver her råd til singlespilleren Viktor Axelsen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

Den sidste fjerbold er så småt ved at blive slået i Ceres Arena i Aarhus ved verdensmesterskaberne for hold i badminton.

Finalen i Thomas Cup står mellem de to mest vindende nationer i turneringens historie, Kina og Indonesien.

Et indonesisk hold, som lørdag skød de danske gulddrømme ved Thomas Cup til jorden, da de danske badmintonherrer måtte se sig slået på hjemmebane samlet 1-3.

Doublerne Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen (billede) og Mathias Christiansen/Frederik Søgaard, samt singlespillerne Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Hans-Kristian Vittinghus var en del af det danske Thomas Cup-hold. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

Viktor Axelsen og co. måtte derfor nøjes med bronze.

Nu er semifinalenederlaget kommet lidt på afstand for den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen, og drømmen om mere fylder mest dagen derpå.

- Skuffelsen har ikke lagt sig, men skuffelsen er mere i håbet, ambitionen og drømmen om at skulle spille en finale. Det er ikke en skuffelse over præstationen i går.

- Vi spiller op til det bedste niveau, som vi mere eller mindre kan. Men vi må også bare sige, at match-uppet mod Indonesien var svært på forhånd. De leverer en verdensklasse præstation mod os, siger cheflandstræneren.

- Så skuffelsen skal findes i, at vi selvfølgelig havde en ambition om mere og en drøm om at skulle spille finale i dag (søndag, red.) i Aarhus.

Undervejs i Thomas Cup mødte det danske hold blandt andre de badmintonstærke nationer Sydkorea, Indien og Indonesien, hvor det blev til sejre over de to førstnævnte.

Ifølge landstræneren er holdet også godt på vej. Lige nu er der gang i et generationsskifte, som øger presset på visse positioner.

Derfor skal drømmen om mere for det danske hold findes i bredden, lyder det fra Jonassen.

- Nu er det en konkurrencetung sport, så vi konkurrerer ofte imod dem. Men når vi netop samles til de her mesterskaber, der handler det om bredden i nationen.

- Jeg vil næsten sige, at det her motiverer os til at arbejde endnu hårdere. Vi synes stadigvæk, at det er exceptionelt fedt, at vi kan konkurrere med så store badmintonnationer med deres talentgrundlag. Det, de kan hverve fra, er betydelig større end de muligheder, vi har.

- Så vi hviler ikke i, at vi er et lille land, men vi stiler efter at kunne være konkurrencedygtige mod de andre store nationer.

2500 tilskuere og nogle af verdens bedste badmintonspillere var på plads i en fyldt Ceres Arena. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

Thomas Cup blev spillet første gang i 1949, hvor Danmark blev nummer to efter Malaysia. Kina har domineret dette årtusind, men Indonesien er med 13 titler stadig den mest vindende nation.

Danmark tabte lørdag semifinalen til netop Indonesien, og Danmark får altså ikke chancen for at gentage triumfen fra 2016 i denne omgang.

Vi må ikke tage Viktor Axelsen for givet

I gårsdagens semifinalebrag mod Indonesien viste Viktor Axelsen storform mod Anthony Ginting, verdens nummer fem.

Ingen kan matche OL-guldvinderen for tiden, og man fik til tider nærmest medlidenhed med indoneseren, som blev kostet rundt på banen og tabte 9-21, 15-21.

Vi bor i et lille land, men til trods for vores indbyggertal og talentgrundlag, så har én af verdens bedste badmintonspillere rødbedefarvet pas. En succes, som vi ikke skal tage for givet, mener landstræneren.

- Viktor har slået den ene efter den anden. Der er også langt op til det niveau, han viser for rigtig mange andre i de andre kategorier.

- Vi kan ikke forvente, at det er noget, vi lige kan producere. Det her er et samsurium af rigtig mange dele af en spillers talent, der skal gå op i en højere enhed, før man har muligheden for at blive lige så god som Viktor, han er blevet.

- Så vi må ikke tage for givet, at vi har det – eller tage det for givet, at vi kan skabe det igen.

Kvartfinalen mod Sydkorea blev endestationen for de danske badmintonkvinder ved Uber Cup. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

Sydkorea blev badmintonkvindernes overmagt

De danske badmintonkvinders Uber Cup-drømme blev slukket torsdag efter kvartfinalen mod overmagten Sydkorea, der blev en for stor mundfuld for det danske hold.

Danskerne var på papiret undertippet i fire ud af de fem kampe, og selv om singlespilleren Mia Blichfeldt lagde flot ud i første sæt af sin åbningssingle, endte det med et dansk nederlag på 0-3 i kampe.

Undervejs mødte det danske hold Malaysia, Canada – og de to verdensklassemodstandere, Kina og Sydkorea, hvor danskerne tog kampen op. Jonassen føler, at de danske kvinder viste sig 'forholdsvis konkurrencedygtige'

- Vi ved godt, at der for holdet er et stykke vej derop (til toppen, red.) endnu, men vi har også et rigtig ungt hold med mulighed for at få en masse erfaring med fra det her mesterskab.

Kvartfinalen var en godkendt endestation, omend de havde håbet på mere, lyder det.

Udover Mia Blichfeldt, var singlespillerne Line Christophersen Line Højmark Kjærsfeldt doublerne Maiken Fruergaard/ Sara Thygesen og Alexandra Boje/ Mette Poulsen også en del af Uber Cup-holdet.

De danske badmintonkvinder var senest i semifinalen ved Uber Cup i 2004 og har aldrig vundet turneringen.

FacebookTwitter