Danske stjerner kritiserer VM-udsættelse: Badminton kan 'visne væk og dø'

Hverken Anders Antonsen eller Mathias Boe forstår eller bifalder, at afviklingen af hold-VM i badminton i Aarhus er skubbet til 2021.

Anders Antonsen må vente til næste år med at spille Thomas Cup i hjembyen Aarhus. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Verdensmesterskaberne for henholdsvis herre- og damelandshold i badminton, Thomas Cup og Uber Cup, er udskudt til 2021.

De to turneringer skulle ellers være afviklet i Aarhus fra 3.-11. oktober, men efter en række afbud forårsaget af coronapandemien har arrangørerne valgt at udskyde de to turneringer til 2021.

Det oplyser arrangørerne Badminton Danmark, Det Internationale Badmintonforbund (BWF), Sport Event Danmark og Aarhus Kommune i en fælles pressemeddelelse.

Beslutningen er truffet, efter at store badmintonlande som Sydkorea, Indonesien, Thailand og Taiwan har meldt afbud til turneringen. Også Australien har meldt afbud.

Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, ærgrer sig over, at det er nødvendigt at skubbe Thomas Cup og Uber Cup til endnu ukendte datoer i 2021.

- Der er ingen tvivl om, at vi virkelig havde håbet på, at det nu skulle være, at verdensmesterskaberne for herre- og damelandshold skulle spilles i Danmark for første gang.

- Vi har haft stort set alt på plads i Aarhus i tråd med de gældende retningslinjer, restriktioner og anbefalinger i lyset af coronasituationen. Vi kunne med ro i maven have budt såvel spillere, officials, medarbejdere og tilskuere indenfor i sundhedsmæssigt forsvarlige og trygge rammer.

- Desværre har udviklingen af coronasituationen både i Danmark og internationalt bevirket, at en række lande og spillere fortsat er meget utrygge ved eller direkte forhindret i at rejse til Danmark, siger Bo Jensen.

'Hvad er planen?

I kølvandet på udsættelsen af hold-VM er flere badmintonprofiler røget til tasterne. Verdensranglistens nummer tre, danske Anders Antonsen, forstår ikke, hvorfor turneringen skal skubbes.

- Hvad er planen? Sidder vi og venter på en vaccine, før badminton kan starte op igen? Jeg kan se, at de spiller tennis i New York i disse dage, skriver Anders Antonsen i et opslag på sin Instagram-profil.

- BWF (Det Internationale Badmintonforbund), det er tid til at steppe op! Lav det bedste og sikreste setup, I kan, og afhold turneringerne. Dem der deltager, deltager. Ellers vil sporten visne væk og dø, skriver den danske badmintonstjerne.

Hverken Anders Antonsen (tv.) eller Mathias Boe bifalder beslutningen om at udskyde årets hold-VM i badminton. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix og sportxpress/Scanpix 2018)

Også doublespilleren Mathias Boe udtrykker stor utilfredsfed med beslutningen.

- Mig efter at have læst BWF's beslutning om at udsætte Thomas Cup og aflyse Denmark Masters, skriver Boe på Instagram under et billede, hvor han skeler med øjnene.

- Dette vanvid skal stoppe. Lad spillerne spille. Hvis I ikke kan håndtere situationen, så find en, der kan, eller ring til mig, skriver Mathias Boe.

Kigger ind i proppet 2021-kalender

Den danske landstræner Kenneth Jonassen ser også en række udfordringer ved at flytte turneringerne og har svært ved at forestille sig, at spillerne kan deltage i de mange turneringer i 2021, hvis også Thomas Cup og Uber Cup skal finde sted i næste kalenderår.

- Jeg er yderst bange for udskydelsen til 2021 i en kalender, der allerede er proppet med andre mesterskaber og åbne turneringer.

- Det virker ikke som den helt rette løsning. Men nu må vi se, hvordan den internationale kalender bliver, siger Jonassen.

Han mener, at man trods afbuddene skulle have holdt fast i at afvikle turneringerne i oktober.

- Jeg håber, at næste gang, man søsætter noget, så gør man alvor af det. Så eksekverer man fra BWF's side og sikrer sig, at uanset afbud fra forskellige nationer, så spiller man mesterskabet.

- Så må man spille det mesterskab med de lande, der nu engang møder op. Også selv om det ikke nødvendigvis er topnationerne, der kommer, siger Jonassen.

Danmark vandt herrernes Thomas Cup i 2016, men har aldrig vundet damernes Uber Cup. Turneringerne spilles normalt i lige år.

Foruden Thomas Cup og Uber Cup er Denmark Masters i slutningen af oktober også aflyst. Turneringen erstattede French Open i World Tour-kalenderen, men bliver altså ikke til noget alligevel.

Den mest kendte danske turnering på World Touren, Denmark Open, skal fortsat afvikles som planlagt i Odense i midten af oktober.

/DR Nyheder/

FacebookTwitter