Danskerdyst på bane to: Jørgensen og Axelsen kæmper om en semifinaleplads

Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen mødes fredag aften ved kvartfinalen i All England.

Det er ikke, fordi de ikke har prøvet det før, Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen.

De danske badmintonspillere har flere gange i karrieren stået over for hinanden, og statistikken er delt ned gennem midten.

Tre sejre til hver.

Fredag aften sker det så igen, på bane to i Arena Birminghams badmintonkatedral, når det gælder kvartfinalen i All England. Netop her var Jan Ø. Jørgensen tilbage i 2015 stærkest, da han sendte Viktor Axelsen ud efter to sæt.

Der er dog løbet en anelse vand i gennem dansk badmintons økosystem siden da, og der er ingen tvivl om, hvem der har favoritværdigheden fredag aften, hvis man spørger Jan Ø. Jørgensen.

- Viktor er favorit. Den må han tage på sig, lyder det fra danskeren, der tilbage i 2015 vandt sølv ved netop All England.

Jan Ø. Jørgensen under kampen mod Rasmus Gemke. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Torsdag slog han en anden dansker, Rasmus Gemke, ud af turneringen efter to tætte sæt, men den rutinerede herre er godt klar over, at det kommer til at kræve lidt ekstra, hvis han skal slå Viktor Axelsen.

- Det bliver super svært. Viktor har været en af de toneangivende spillere på verdensplan i et par år. Han er en af dem, der har taget teten. Der venter en ordentlig mundfuld for mig, men jeg har prøvet en del før, også at spille den her slags kampe, så jeg ved godt, hvor jeg skal hen. Jeg tror på det og giver alt, hvad jeg har, siger Jan Ø. Jørgensen.

Aldrig været længere end kvartfinalen

For Viktor Axelsen er kampen mod Jan Ø. Jørgensen god mulighed for endelig at bryde sin kedelige All England-statistik. Axelsen har nemlig aldrig været forbi kvartfinalen i den prestigefyldte turnering.

Axelsen viste torsdag sin gode form frem, da han sendte kinesiske Lu Guangzu ud efter to sæt, men god form er ikke altid hele opskriften på sejr, når der står et velkendt ansigt på den side af banen.

- Det er altid svært, for vi kender hinanden rigtig godt. Det er en kamp, hvor det handler om hvem af os, der kan håndtere det bedst. Vi vil begge vinde, kender hinandens styrker og svagheder, så det bliver tricky, men rigtig sjovt, siger Viktor Axelsen.

Kampen spilles efter klokken 18 og kan ses på TV 2 Sport.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter