Danskere videre ved VM i badminton - talent tæt på sensation

Mixeddoublen med Christinna Pedersen og Mathias Christiansen samt herresingle Anders Antonsen er videre ved VM. 20-årige Mia Blichfeldt tæt på stor overraskelse mod verdens nummer fire.

Foto: sportxpress/Scanpix 2018 (Foto: Sportxpress © This image is strictly copyright sportxpress)

Den danske badmintonspiller Mia Blichfeldt var tidligt tirsdag morgen tæt på at tage en overraskende og imponerende sejr ved VM i badminton.

Den 20-årige dansker spillede således helt lige op med verdens nummer fire, Ratchanok Intanon fra Thailand, i turneringens anden runde.

I sidste ende endte det dog med en thailandsk favoritsejr i træ sæt. Sejrscifrene lød på 16-21, 22-20 og 21-10.

Blichfeldt var på forhånd undertippet mod den stærke thailænder, men hun formåede altså alligevel at lægge stort pres på modstanderen.

I første sæt banede en tidlig 5-1-føring vejen for en dansk sætsejr.

Blichfeldt var også foran 14-6 undervejs, og hun holdt generelt modstanderen på komfortabel afstand i hele sættet.

Andet sæt blev en tættere affære. Det var stadig med den undertippede dansker i førersædet det meste af sættet, men mod afslutningen kom Ratchanok Intanon tættere og tættere på.

Mia Blichfeldt var foran med 19-16, da thailænderen pludselig vandt fire bolde i træk og på den måde sikrede sig sætbold foran 20-19.

Danskeren overlevede den første, men måtte se sig slået 22-20.

Ratchanok Intanon kom bragende ud til tredje sæt, hvor hun bragte sig foran med 10-1, inden Blichfeldt fandt en smule fodfæste.

Selv om Blichfeldt kom godt igen, så var det ikke nok til at forhindre thailænderen i at vinde sættet og dermed kampen.

Kort efter skulle talentfulde Anders Antonsen have været i aktion på en af de øvrige baner i Nanjing, men danskeren snuppede billetten til anden runde uden kamp.

Hans modstander i første runde, thailænderen Tanongsak Saensomboonsuk, trak sig før de to spilleres kamp i første runde.

Den fjerdeseedede mixeddouble med Mathias Christiansen og Christinna Pedersen fik også en kort dag på kontoret. Ved stillingen 20-11 i første sæt til det danske par trak modstanderne fra Hongkong sig.

Senere tirsdag var Hans Kristian-Vittinghus i aktion mod tyske Kai Schäfer, som danskeren slog i tre sæt.

Vittinghus vandt med cifrene 21-13, 17-21, 21-7.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk