DIF bakker Badminton Danmark op i Øland-boykot: 'Nok er nok'

Direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm, kritiserer Spillerforeningens forhandlingsmetoder.

Direktør i DIF, Morten Mølholm, forstår godt, at Badminton Danmark torsdag afbrød forhandlingerne med Spillerforeningen. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Konflikten mellem Danmarks bedste badmintonspillere og forbundet, Badminton Danmark, raser løs.

Torsdag afbrød Badminton Danmark forhandlingerne med Spillerforeningen og badmintonspillerne, da forbundet ikke længere vil forhandle med Mads Øland, der repræsenterer spillerne.

Og den drastisk udmelding forstår direktør for Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm, sådan set godt.

- Vi har stor forståelse for, at Badminton Danmark har stoppet forhandlingerne. Nok er nok. Vi har også stor forståelse for, at Badminton Danmark ønsker bedre muligheder for at udnytte kommercielle rettigheder til deres sponsorer, og at der samtidig skal være nogle forpligtelser for spillerne, når de anvender et elitecenter, som Team Danmark og Badminton Danmark lægger 16 millioner kroner i årligt. Det synes jeg, at spillerne skal kigge på, siger Morten Mølholm.

Et tydeligt mønster

Spillerforeningen har de seneste år været involveret i flere strider med danske specialforbund, og Morten Mølholm inviterer derfor Spillerforeningen til at kaste et kritisk blik på sig selv.

- Jeg er ikke ude efter at jagte Mads Øland, men jeg synes, der er et mønster. Jeg synes, at Spillerforeningen og Mads skal stoppe op og kigge selvkritisk på sig selv.

- Vi så det samme mønster i fodboldkonflikten, som først blev løst, da spillerne selv overtog forhandlingerne med DBU, og vi så det i ishockeykonflikten, hvor ishockeyspillerne frasagde sig Spillerforeningens indblanding, og selv overtog forhandlingerne. Det synes jeg, at Spillerforeningen skal tænke alvorligt over.

Frygter for fremtiden

Tilbage står nu en flok danske badmintonspillere, der træner for sig selv, og et badmintonforbund, der ikke vil genoptage forhandlingerne, før spillerne har fundet en anden forhandler end Spillerforeningens Mads Øland.

Derfor fygter Morten Mølholm, at konflikten kan komme til at få vidtrækkende konsekvenser, hvis ikke parterne finder tilbage til forhandlingsbordet.

- Jeg frygter, at vi taber en generation på elitecenteret, og at vi skal genopbygge derfra. Det går selvfølgelig ud over vores sportslige resultater og talentudvikling i en idrætsgren, hvor vi har stolte traditioner. Samtidig frygter jeg for vores EM, VM og OL-deltagelse, for det her er virkelig alvor. Forbundet har ikke tænkt sig at give sig her i forhold til den solidariske, danske idrætsmodel, siger Morten Mølholm.

Ny forhandler vil sige det samme

Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen er tæt på forhandlingerne i konflikten, og han ser ikke nogen grund til at skulle ud på markedet efter en ny forhandler.

- Det er os spillere, der bestemmer, og dem, der forhandler for os, har fuldt mandat til at gøre det. Der bliver ikke sagt eller gjort noget, som vi ikke kan stå inde for, så jeg køber ikke kritikken af Mads Øland. Finder vi en anden forhandler, så vil han fremføre de samme ting.

- Vi er voksne mennesker med klare holdninger til den her proces, så folk skal ikke tro, at det er Mads Øland, der sidder og laver det hele – tværtimod. Men vi har også brug for, at nogen kigger os over skulderen, når komplicerede aftaler skal forhandles på plads, siger Jan Ø. Jørgensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk