DIF om hård matchfixing-dom: ’Det er et wake-up call for atleter'

Karantænen til badmintonspilleren Joachim Persson bør få andre atleter til at indse alvoren i matchfixing, lyder det fra Danmarks Idrætsforbund.

Sportsudøvere skal spærre øjnene op for alvoren i at undlade at indberette sager om matchfixing, lyder det fra Danmarks Idrætsforbund. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Torsdag faldt der dom over tidligere badmintonspiller Joachim Persson i en sag, der omhandler matchfixing.

Nu håber administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund Morten Mølholm, at dommen vil få sportsudøvere til at spærre øjnene op for alvoren i, at man ikke indberetter sager om matchfixing.

- Det er et wake-up call for mange, at der bliver slået hårdt ned på folk, der ikke samarbejder og ikke underretter myndighederne.

Joachim Persson er blandt andet fundet skyldig i at undlade at indberette situationer, hvor han er blevet kontaktet i forbindelse med at fixe kampe. Straffen lyder på 18 måneders suspendering fra alt, hvad der involverer badminton.

En hård dom, mener direktør i Danmarks Idrætsforbund Morten Mølholm, men også en straf, der skal til, hvis man vil bekæmpe matchfixing.

- Det er en meget klar og hård dom, som er kommet på baggrund af, at Joachim Persson ikke har indberettet, at han er blevet kontaktet i forbindelse med matchfixing og ikke har samarbejdet med myndighederne.

Det kommer som en overraskelse for Morten Mølholm, at en matchfixing-dom er dumpet ned i dansk regi.

Dommen vil nu få Danmarks Idrætsforbund til at forebygge den slags sager ved at sørge for, at sportsudøvere er så oplyste som muligt, så de ved, hvad de skal gøre, når de bliver kontaktet i forbindelse med at fixe en kamp.

- Jeg synes, vi har sunde og gode idrætsmiljøer i Danmark, men det fortæller os jo, at man ikke skal hvile på laurbærrene. Der er ingen tvivl om, at vi i den kommende tid vil arbejde ihærdigt på at undgå, at det her sker i fremtiden.

Joachim Persson er ikke længere aktiv på banen, men har tidligere ligget nummer seks på verdensranglisten.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter