Dobbelt guldfavorit: Ingen planer om at stoppe

Christinna Pedersens makkerskab med Joachim Fischer har foreløbigt ingen udløbsdato.

Christinna Pedersen er klar til at vinde guld ved DM, der starter torsdag. (Foto: beawiharta © Scanpix)

Torsdag starter DM i badminton, og den eneste spiller, der realistisk set kan løbe afsted med to guldmedaljer, er den 29-årige Christinna Pedersen.

Christinna Pedersen stiller op i mix- og damedouble med henholdsvis Joachim Fischer og Kamilla Rytter Juhl, hvor begge par betegnes som store favoritter i begge kategorier.

Og det glæder Christinna Pedersen sig til.

- Alle mand er skadesfri, og vi glæder os til at komme en tur Aarhus og spille nogle kampe. Vi har trænet hårdt alle sammen, da vi ligger stadig i hård træning frem mod All England, så det bliver dejligt at få et afbræk fra styrkerummet og få spillet nogle kampe, siger Christinna Pedersen til DR Sporten og slår samtidig fast, at guld er målet.

- Det er da målet, at vi skal vinde, ellers er det en fiasko. Vi er klar til at tage favoritværdigheden på vores skuldre.

Stop er ikke i tankerne

Makkerskabet med Joachim Fischer går over ti år tilbage, og i den tid har parret høstet masser af succes, hvor det blandt andet blev til bronze ved OL i London i 2012.

Parret har offentliggjort, at de vil tage endnu et OL til sommer i Rio, selvom der længe har været tale om, at en opløsning kunne være undervejs, da Joachim Fischer har nået en alder på 37 år og har været ramt af skader.

Men at parret snart vil være gå hvert til sit er ikke noget, der er planlagt, forsikrer Christinna Pedersen.

- Vores fremtidsudsigter ser rigtig fornuftige ud. Vi har fokus på det, der ligger foran os, hvor OL til sommer selvfølgelig fylder meget. Så må vi se, hvornår vi har spillet den sidste kamp, men det er i hvert fald ikke inden for den nærmeste fremtid.

Christinna Pedersen vil heller ikke høre tale om, at hun prioriterer damedoublen højere end mixdoublen, når fremtidsudsigterne, qua Fischers alder, er noget længere sammen med den 32-årige Kamilla Rytter Juhl.

- Der er ingen af os, der nogensinde har givet udtryk for, at vi prioriterer det ene højere end det andet. Alt er, som det plejer. Jeg spiller to turneringer og Joachim Fischer spiller kun én, hvilket formentlig er på grund af hans alder, så intet er ændret, hvad det angår, slår hun fast.

Meget fokuseret træning

Christinna Pedersen er den yngste blandt sine makkere, og selvom hun kun er 29, er alderen og kroppen noget, der skal tages højde for.

Derfor har hun og makkerne rettet træningsfokus mod den fysiske træning, for det er vigtigt, at der toppes på de rigtige tidspunkter.

- Vi er alle bevidste om, at vi ikke kan ligge på vores topniveau et helt år. Det er for hårdt for vores kroppe. Så vi er opmærksomme på, at vi skal sørge for at toppe på de rigtige tidspunkter, og vi tror på, at vi kan blive ved med at være med i toppen.

- Men skal vi blive ved med at være på troppen, skal vi være skadesfri i en længere periode. Lige nu ser det rigtig godt ud, men man ved jo aldrig, hvad der kan ske, og derfor træner vi ekstremt hårdt i disse tider på det fysiske sammen med Kenneth Jonassen.

Den hårde træning kommer oven på et rigtig flot år fra især Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, der også fortjent blev hædret som årets badmintonspillere.

Det har været et enormt skulderklap for de to spillere.

- Kamilla Rytter Juhl og jeg havde et fantastisk 2015, hvor vi vandt årets badmintonspiller, og det er vi meget stolte over. Vi er glade for, at der er mange, der har lagt mærke til os, og det er med til at motivere os, slutter Christinna Pedersen.

Christinna Pedersen stiller med sine makkere op for badmintonklubben Skovshoved ved DM.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve