Dybt skuffet Fischer: Min karriere er faldet til jorden

Joachim Fischer er meget skuffet over badmintonforbundets beslutning om at dele ham og Christinna Pedersen op.

Joachim Fischer i smerter, da han brækkede sin ankel under VM i badminton i august. (Foto: Andy Buchanan © AFP or licensors)

Det har været en utrolig hård uge for Joachim Fischer. Først blev han skadet i anklen under VM, hvilket gjorde, at han og Christinna Pedersen måtte trække sig fra turneringen, og i går fik han et opkald fra badmintonforbundet, om at de havde besluttet at bryde ham og Christinna Pedersen op.

Dagen derpå er Joachim Fischer ekstremt skuffet over forbundets beslutning, da det vil have en enorm indflydelse på karrieren.

- Man ser jo altid tingene med sine egne briller, men hvis man har opnået 25 Super Series-finaler og vundet medaljer til samtlige mesterskaber både hold og individuelt, så føler man måske, at man har købt sig lidt ekstra snor, når jeg har den fod, jeg nu engang har, siger Joachim Fischer.

- Jeg føler ikke, at de gør det for at genere mig, men det er en hård en lige pt. Og jeg synes sgu egentlig heller ikke, at jeg har fortjent det. I de otte-ni år, at Christinna og jeg har spillet, har vi vundet en Super Series-turnering hvert år. Det taler lidt for, hvad man har gjort igennem sin karriere. Folk ved, hvor svært det er at vinde én Super Series-turnering, siger den skarpe mixeddoublespiller.

Skade på dårligt tidspunkt

Joachim Fischer har blandt andet vundet OL- og VM-bronze med Christinna Pedersen, og han er nu 38 år. Derfor kan han godt fornemme, hvad forbundets beslutning kan betyde for karrieren, og der er en reel risiko for, at VM-ottendedelsfinalen i sidste uge, hvor skaden opstod, vil være den sidste kamp på højeste niveau.

- En skade kommer selvfølgelig aldrig på et godt tidspunkt, men den her kommer i hvert fald på et ekstremt dårligt tidspunkt, fordi på en uge er min badmintonkarriere jo faktisk faldet til jorden, siger Joachim Fischer.

- Hele min indtjening falder jo bort, fordi jeg er lønnet efter, hvor jeg ligger henne på min verdensrangliste, og da jeg ikke er sat til at blive sat sammen med nogle af de andre piger, som de satser på, så falder hele mit korthus sammen. Det gør så også lige pludselig, at jeg ikke kan leve af at spille badminton, forklarer han.

- Tingene giver desværre lidt sig selv, når man er 38 år, og har haft en stor karriere, synes jeg selv, så synes jeg ikke, at det var den måde, den skulle slutte på. Livet går også videre, men lige nu er jeg træt af tingene, lyder den fra den danske topspiller.

Motivationen er ramt

Badmintonforbundet har tilbudt Joachim Fischer en ny partner at spille sammen med, men de vil ikke være et par, som der bliver satset på, og derfor har nyheden også ramt ham på motivationen.

- Motivationsmæssigt er det jo ikke ligefrem sådan, at jeg står og tænker, at det er fedt, at jeg skal til at genoptræne den her fod. Men jeg ved også, at jeg er en stædig person, og jeg har også svært ved at lade det slutte på den her måde. Så nu må vi se. Jeg kaster ikke med noget mudder mod nogen, men jeg er skuffet over det, der er sket, siger han.

- Det er ikke for at forklejne nogle af de piger noget, men med de konstellationer, jeg er blevet tilbudt, kan jeg ikke spille på det niveau, som jeg gerne vil, forklarer Joachim Fischer.

Christinna Pedersen og Joachim Fischer har spillet sammen siden 2008 og har vundet 13 Super Series-titler.

Facebook
Twitter