Efter hjerneblødning: Carsten Mogensen tilbage i OL-ræset

Carsten Mogensen og makkeren Mathias Boe kan tage første skridt mod OL med en god præstation ved Indonesia Open.

Carsten Mogensen gør comeback onsdag efter sin lange pause som følge af en operation i hjernen, når han og Mathias Boe er med i Indonesia Open. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Europamesterskaberne i Rusland udviklede sig meget dramatisk for det danske doublepar i badminton Carsten Mogensen og Mathias Boe. Førstnævnte faldt om på sit hotelværelse med en hjerneblødning, men overlevede gudskelov.

Mogensen har siden gennemgået en genoptræning og vender onsdag tilbage på badmintonbanen, når han sammen med makkeren deltager ved Indonesia Open.

Finn Trærup, sportschef i Badminton Danmark, vil holde et ekstra godt øje med parret. Mogensen og Boe er således stadig i spil til OL i Brasilien.

- Det er helt fantastisk, at Carsten Mogensen allerede er tilbage og kan spille kampe. Det var ikke den udsigt, vi stod med tilbage i februar. Carsten er tilbage i fuld træning og det er et tegn på, at det er gået godt. Det er så det, vi skal se omsat i præstationen i Indonesia Open, siger Finn Trærup.

Hård konkurrence

Sportschefen skal sammen med det danske badmintontrænerteam vælge om det bliver Boesen og Mogensen eller de nykårede europamestre Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding, der skal med til OL i Brasilien.

- Det, vi kigger på, er de resultater og præstationer, som spillerne har leveret. De to par ligger meget tæt, siger Finn Trærup.

- Det uafklarede er jo, at Carsten har fået den her operation, så vi ved ikke, hvor Carsten helt præcist står. Vi vil gerne sende et hold i topform afsted til OL, så præstationen i Indonesia Open er en brik i det samlede puslespil, siger Finn Trærup og understreger, at ingen forventer, at Carsten Mogensen allerede nu er i sin absolutte topform.

- Det har set rigtig fornuftigt ud for Carsten i træningerne. Det er gradvist blevet bedre og bedre i forhold til træthed, men hvor han så står i forhold til sit topniveau, det er svært at sige. Det bliver spændende at se. Træning og kamp er to vidt forskellige ting. Vi glæder os til at se, hvor Carsten står.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter