Efterladt makker overrasket over OL-medaljevinders stop

Mathias Christiansen drømte om OL-medalje. Nu står han uden makker halvandet år før OL

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen vandt sølv ved EM. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Christinna Pedersen har sprunget lidt af en bombe i dansk badminton med sit landsholdsstop. Et stop, der får konsekvenser for dansk badminton og ikke mindst hendes mixdouble makker Mathias Christiansen.

- Det kom som en stor overraskelse, da jeg fik meldingen. Ud fra hvordan vi to har kommunikeret, har hun altid givet udtryk for, at hun var klar og motiveret.

Mathias Chistiansen og Christinna Pedersen har dannet mixdouble par siden sommeren 2017, hvor Pedersens samarbejde med Joachim Fischer stoppede. Målet var at skabe en stærk double, som kunne toppe ved OL i Tokyo.

- Det ærger mig, at vi ikke kan fuldføre vores olympiske projekt. Men jeg har også forståelse for, at hendes livssituation har ændret sig, uddyber Christiansen.

Landstræner Kenneth Jonassen lægger da heller ikke skjul på, at det bliver vanskeligt at erstatte Pedersen.

- Det sætter os klart tilbage, at vi nu går fra at have en medaljekandidat, til nu at skulle ud og kvalificerer en mixdouble til OL i Tokyo, siger landstræneren til DR Sporten og understreger, at Pedersen i en årrække har været en verdensklassespiller for Danmark.

Christinna Pedersen og Mathias Christiansen nåede kun at danne makkerpar i halvandet år. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

For Mathias Christiansen handler det nu om at finde en makker hurtigst muligt, for den 25-årige Bornholmer har stadig store ambitioner.

- Jeg synes stadig, at jeg har niveauet, så jeg skal ind i et nyt projekt, så jeg kan blive medaljekandidat igen, siger Mathias Christiansen til DR Sporten.

Christinna Pedersen og Mathias Christiansen har sammen vundet India Open samt sølv ved Europamesterskaberne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter