Én badmintonspiller bryder med fællesskabet: Tager imod individuelt tilbud fra forbund

Singlespilleren Mia Blichfeldt har taget sagt ja til den individuelle aftale, som Badminton Danmark har tilbudt landsholdsspillerne.

Mia Blichfeldt vil ikke kommentere på indholdet i sin aftale med Badminton Danmark. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Badminton Danmark og de danske landsholdsspillere kan i øjeblikket ikke blive enige om vilkårene for at spille på landsholdet.

Derfor har forbundet forsøgt sig med en alternativ løsning ved at sende en individuel kontrakt ud til samtlige landsholdsspillere. Den har Danmarks højst rangerede damesinglespiller Mia Blichfeldt valgt at skrive under på som den eneste.

Det bekræfter hun overfor DR Sporten.

- Jeg har fra start været meget i tvivl, fordi jeg følte ikke, at den konflikt som Spillerforeningen kørte, fulgte mine værdier, og det sted jeg er lige nu i min karriere.

- Derfor besluttede jeg mig for at gøre det, der gør mig glad, og det, jeg mente, var det rigtige for mig lige nu. Det er, at jeg har støtten fra Team Danmark og det setup fra Badminton Danmark. Jeg synes, aftalen er helt fair.

Skuffede badmintonkolleger

Badmintonspillerne havde indtil tirsdag stået sammen i striden med forbundet i håbet om at lande en kollektiv aftale. Derfor er Hans Kristian Vittinghus, der er talsmand for spillerne, også ærgerlig over, at Mia Blichfeldt er brudt ud af fællesskabet.

- I den resterende spillertrup er vi meget kede af, at Mia har valgt at stå uden for, men det er hendes egen beslutning, og vi skal ikke presse nogen til at træffe en anden beslutning. Vi må bare respektere det, men vi er selvfølgelig ærgerlige over det.

- Vi ville gerne have stået sammen kollektivt med alle spillere, men vi står heldigvis rigtig stærkt med den resterende del af gruppen uden Mia.

Badmintonspilleren Hans-Kristian Vittinghus har været talsmand for spillerne siden konfliktens begyndelse. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Ifølge Vittinghus er Mia Blichfeldt den eneste spiller, som har vist interesse for at tage imod Badminton Danmarks tilbud. Det kommer heller ikke som nogen overraskelse, at netop hun har valgt at takke ja til den individuelle aftale.

- Hun har været meget ærlig gennem hele processen, om at hun har været i tvivl. Så det kommer ikke bag på os. Vi har været i løbende kontakt med hende, og generelt har vi godt styr på, hvordan folk står i denne sag.

- Der er ingen tvivl om, at vi ønskede, at alle skulle være solidariske og bakke op, og det er vi ærgerlige over, at Mia ikke har valgt at gøre.

Klar over konsekvenserne

Mia Blichfeldt er også godt selv klar over, at hendes beslutning ikke gør hende til den mest populære blandt sine danske kolleger i ketsjersporten.

- Det forstår jeg selvfølgelig godt, men jeg var nødt til at tage denne beslutning selv. Det kan virke meget egoistisk, men jeg har bare rigtig svært ved at se mig selv i spejlet og være glad, når jeg stod op om morgen. Så jeg var nødt til at gøre noget ved det, ellers ville det ikke fremme min udvikling.

- Det kommer da helt sikker til at påvirke vores forhold til hinanden, men jeg tror kun, det bliver en kort periode. Folk er jo voksne mennesker, siger Mia Blichfeldt.

Aftalen mellem forbundet og landsholdsspillerne udløb 30. november, og siden da har spillerne selv arrangeret deres træninger uden Badminton Danmarks hjælp.

Badminton Danmark har helt konkret sagt, at man ikke ønsker at forhandle med direktør i DEF (Danske Elitesportsudøveres Forening, red.), Mads Øland.

Øland har i 2017 og 2018 siddet ved bordet i forhandlinger mellem Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) i fodboldkonflikter, der har ført til aflysninger af landskampe på både herre- og damesiden.