'En kæmpe triumf, hvis Antonsen vinder finalen'

Anders Antonsen spiller søndag finale ved Indonesia Masters mod verdensetteren Kento Momota.

De ting, det kræver at spille i Indonesien, mestrer Anders Antonsen sindssygt godt, mener tidligere badmintonspiller Peter Gade. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

Vi er godt vant i Danmark, ingen tvivl om det, men har du blot et skuldertræk tilovers for, at Anders Antonsen søndag spiller finale ved Indonesia Masters, trænger din badmintonketcher til en opstrengning.

Det er nemlig tredje år i træk og samtidig Antonsens fjerde indonesiske finale på stribe. Så bevæger vi os altså langt ud over det forventelige, mener den tidligere topspiller Peter Gade.

- Det er ekstraordinært, at Anders gør det som europæer, siger Peter Gade.

I finalen venter verdensetteren Kento Momota, og japaneren har det med at volde alle, også Antonsen, problemer. I deres seks tidligere dueller er det blot lykkedes danskeren at vinde den ene, og det var i finalen ved netop Indonesia Masters for to år siden.

- Det vil være en kæmpe triumf, hvis Anders Antonsen vinder. Jeg tror, at det kan lade sig gøre. Momota kan godt blive nervøs, siger Peter Gade.

Anders Antonsen har tidligere i karrieren vundet Indonesia Masters. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

Desværre bliver finalen uden tilskuere. Det normale indonesiske lydinferno havde ellers klart været til danskerens fordel, vurderer Gade.

- Du skal tilpasse dig mange forskellige faktorer i Indonesien. Det er Anders god til. Klima, bolde, vind. Og så er der tilskuerne. De skaber normalt et tryk og en stemning, som du ikke kan finde andre steder i Super Series-turneringerne.

- Jeg håber så til gengæld, at der kommer meget vind i hallen og at omstændighederne bliver så svære som muligt. Det er der, Anders er god, siger Peter Gade.

Hvis Momota bliver utryg, skal Antonsen slå til

Hverken Anders Antonsen eller Kento Momota har afgivet et sæt på deres vej til Indonesia Masters-finalen, og da danskeren lørdag spillede semifinale, virkede han fyr og flamme i sin 21-14 og 21-9 sejr over indiske Kidambi Srikanth.

Overskud, men også med mod på mere.

- Jeg er meget glad for at have nået min fjerde finale i træk her i Indonesien. Men jeg er ikke tilfreds endnu, skrev Anders Antonsen på Instagram og indikerede samtidig, at den får én over nakken i finalen.

Det bliver også nødvendigt, når modstanderen hedder Kento Momota, der er notorisk kendt for at levere fysiske magtdemonstrationer i badmintonhallen. Et område, hvor danskeren har haft udfordringer, særligt med kramper i benene.

- Antonsen skal gå ud over grænsen for at kunne nappe sejren. Han skal finde nogle ressourcer, som han ikke har haft på det seneste. Han bliver presset fysisk på et helt andet niveau, end han har oplevet indtil nu. Der er niveauforskel på alle andre modstandere og så Momota, siger Peter Gade.

Gade har dog stor tiltro til 24-årige Anders Antonsen og understreger, at vi endnu ikke har set det bedste fra hans hånd endnu. Der er endnu flere trin på udviklingsstigen.

Skal det imidlertid lykkes danskeren at vinde i Indonsien søndag, skal han forsøge tidligt i kampen at bringe Momota ud af fatning. Finder japaneren først sin finde rytmen, kan løbet allerede være kørt.

- Bliver Momota omvendt utilpas, utryg og bange, kan Anders komme ind og dominere kampen, siger Peter Gade.

Finalen ved Indonesia Masters er sat til at begynde klokken 8.40 dansk tid. Forventet kampstart er dog først ved ti-tiden. Den kan ses direkte på TV2 Sport.

FacebookTwitter