Finalenederlag var dansk duos største triumf: 'Gennembrudet har givet blod tanden'

Badminton-parret Maiken Fruergaard og Sara Thygesens største resultat i karrieren skal bruges til at arbejde stenhårdt fremadrettet.

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen fik andenpladsen ved Indonesia Masters. Det er deres hidtil største resultat. (Foto: ADEK BERRY © Scanpix)

To matchbolde.

Så tæt var Maiken Fruergaard og Sara Thygesen på at tage deres første titel på World Touren i badminton. Og selvom de to dueller i sidste ende ikke faldt ud til danskernes fordel i finalen, så er podiepladsen ikke uden betydning for badmintonduoen.

For som cheflandstræner Kenneth Jonassen siger, leverede Maiken Fruergaard og Sara Thygesen et reelt “gennembrud” søndag, da de tog sølv ved Indonesia Masters.

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen måtte tage til takke med andenpladsen i finalen - men alt i alt har det været en fremragende turnering for damedoublen. (Foto: ADEK BERRY © Scanpix)

Gennem hele ugen leverede danskerne store præstationer med sejre over verdensklassepar som de tredobbelte japanske VM-sølvvindere og de japanske OL-guldvindere. Og det er noget, der har stor betydning, siger den ene halvdel af duoen, Maiken Fruergaard.

- Det er klart vores største triumf, og der er ikke noget, der kan måle sig med det her. Det giver os så meget selvtillid. Vi viser, at vi ikke bare lige laver en overraskende kamp, men faktisk har en bund med et godt niveau over mange kampe.

En kulmination af mange ting

Efter et hårdt 2019 med en lang skadesperiode og endnu længere vej tilbage på badmintonbanen er de to danskere ved at finde et solidt niveau igen. Men hvorfor kulminerede det hele lige i en kæmpe hal i Indonesien med 8.000 larmende tilskuere?

Ifølge Kenneth Jonassen handler det om flere ting.

- Tingene går bare op i en højere enhed. Spillerne leverer den bedste version af sig selv over hele turneringen, hallen passer godt til deres spillestil, de har fået lidt anden inspiration fra en ny landstræner i form af Jesper Hovgaard - og så har de haft en rigtig god træningsperiode hjemme, siger han.

I hele december trænede damedoublen hjemme i Danmark, og det er noget, som Maiken Fruergaard også tror, havde stor indflydelse på præstationen.

- Mange ting spiller ind på det her resultat, men de fire uger hjemme med træning og ro på gør, at man får pustet ud efter et år med mange ting og skader i en stor periode, siger hun.

Må ikke blive en sovepude

Men gennembruddet må ikke være nok for de to danske kvinder. Håbet for Kenneth Jonassen er, at det kan give dem endnu mere appetit efter sejre og tro på, at det hårde arbejde i hallen giver pote.

- Jeg vil have, det øger lysten til at arbejde hårdere og ville det her endnu mere, og så kan det flytte dem yderligere. Det må ikke blive en mulighed for at være tilfreds.

De danske kvinder må virkelig ikke hvile på laurbærrene. For med mange turneringer før OL-kvalifikationsperioden er slut i april, skal der stadig samles point ind, så de holder sig i toppen af ranglisten.

Og hvem ved? Måske falder de to matchbolde til dansk fordel næste gang. Det vil Sara Thygesen og Maiken Fruergaard i hvert fald arbejde stenhårdt for.

- Vi var så ærgerlige over ikke lige at få det sidste med, så vi skal hjem og træne nogle af de slag, vi missede til sidst, fortæller Maiken Fruergaard.

Facebook
Twitter