Fjerboldfejde: Vild dramatik aflyser badmintonligaens finale

Badminton Danmark aflyser ligafinalen, der skulle være spillet torsdag. Beskyldningerne flyver mellem forbundet og sportschef i Team Skælskør-Slagelse.

Christinna Pedersen, her med makkeren, Joachim Fischer Nielsen, er stridspunktet i fjerboldfejde. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Badmintonligaens finale, Guldkampen, mellem Skovshoved og Team Skælskør-Slagelse (TSS), der skulle være spillet torsdag aften, bliver ikke til noget. Det oplyser Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at Team Skælskør-Slagelse har nedlagt protest mod Skovhoveds brug af Christinna Pedersen i Guldkampen, hvilket ifølge Badminton Danmark er stik imod, hvad sportschef i Team Skælskør-Slagelse, Steen Pedersen, ellers havde lovet.

Og hvorfor skulle Team Skælskør-Slagelse så protestere over brugen af Christinna Pedersen? Jo, ifølge reglerne så må en dansk ligaspiller deltage i én- og kun én - udenlandsk turnering i løbet af sæsonen.

Christinna Pedersen stod tidligere på sæsonen overfor at kunne deltage i udenlandsk turnering nummer to, hvorfor Skovshoved skrev rundt til de øvrige klubber i den danske liga.

Kunne man lade Christinna Pedersen deltage i turneringen alligevel? En regelændring var samtidigt på vej fra Badminton Danmark. Samtlige klubber svarede positivt - lige med undtagelse af Team Skælskør-Slagelse, der ikke skrev tilbage.

Men her mener man altså i Badminton Danmark, at sportschef i Team Skælskør-Slagelse, Steen Pedersen, mundtligt skulle have tilkendegivet, at man ikke ville foretage sig noget i sagen.

Usandt, mener sportschefen

Sportschefen i Team Skælskør-Slagelse anklages i pressemeddelelsen for gentagne gange overfor ansatte i Badminton Danmark og Christinna Pedersen at give udtryk for, at Team Skælskør-Slagelse ikke ville nedlægge protest mod brugen af Christinna Pedersen.

Et løfte, som Badminton Danmark nu altså mener, Steen Pedersen er løbet fra.

Steen Pedersen er af en helt anden opfattelse, da DR Sporten konfronterer ham med sagen.

- Det har jeg ikke lovet. Det har jeg ikke sagt overhovedet, siger Steen Pedersen.

- Jeg skal ikke kunne sige, hvordan de har kunnet få det billede. Jeg tror, det er overfortolkning, de har lavet, på en tilfældig telefonisk henvendelse fra Christinna Pedersen, siger Steen Pedersen, der dog ikke ønsker at uddybe indholdet af denne samtale med Christinna Pedersen.

Du kan læse Team Skælskør-Slagelses udlægning af sagen her. Badminton Danmarks pressemeddelelse kan læses her.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve