Gade slutter karrieren mod Lin Dan

Peter Gade får en drømmeafslutning på sin karriere, når den kinesiske verdensstjerne Lin Dan kommer til Copenhagen Masters.

Peter Gade får en drømmeafslutning på karrieren, når han møder Lin Dan i Copenhagen Masters. (Foto: Manan Vatsyayana © Scanpix)

Badmintonsportens allerstørste stjerne Lin Dan har sagt ja til at komme til København og spille invitationsturneringen Copenhagen Masters for at sige pænt farvel til Peter Gade, der stopper karrieren i slutningen af december i Falconer Salen på Frederiksberg.

- Det slutter sådan, som jeg godt kunne tænke mig, at det skal slutte. Der er to ting i det. For det første er det selvfølgelig et punktum for mig selv, og for det andet, så vil jeg gerne give københavnerne muligheden for at se Lin Dan på den bane, som jeg har følt har været min hjemmebane i de sidste 15 år, siger Peter Gade.

Peter Gades sidste store turnering er OL i London om halvanden måned. Men det hele rundes af ved Copenhagen Masters, og Peter Gade har selv arbejdet for at få den optimale afslutning på eventyret.

- Jeg har selv taget kontakten til ham i forbindelse med All England og Thomas Cup, og han har været positiv fra start. Han har aldrig været i København, og jeg er glad og spændt på, at han kommer hertil. Han er måske den bedste herresingle, der nogensinde har været, siger Peter Gade, som har svært ved at forholde sig til, hvordan det bliver at slå den allersidste bold.

- Det bliver nogle uhyggelige stærke følelser, der kommer frem. Det er lidt svært at overskue lige nu, for jeg ved ikke, hvordan jeg vil reagere. Jeg tror, jeg kan nyde det, men det er specielt, fordi det er det liv, jeg kender, der stopper. Men jeg glæder mig også til det, der kommer bagefter, siger Peter Gade.

Peter Gade og Lin Dan mødtes første gang i 2002, den kamp vandt Gade, der i alt har mødt Lin Dan 19 gange.

Ud over sejren i 2002, trak Gade det længste strå ved China Masters i 2006 og i Schweiz i 2010. De resterende 16 kampe har Lin Dan vundet.

Facebook
Twitter