Godkendt dag i Asien: Blichfeldt og Antonsen videre i Indonesia Open

Både Mia Blichfeldt og Anders Antonsen er klar til anden runde i Indonesia Open.

Mia Blichfeldt er videre til anden runde i Indonesia Open efter en tæt kamp. (Foto: VASILY FEDOSENKO © Scanpix)

To danske badmintonspillere fik onsdag en god start på Super 1000-turneringen Indonesia Open.

Mia Blichfeldt vandt først på dagen i tre tætte sæt over Yip Pui Yin fra Hongkong med cifrene 19-21, 21-15, 21-17 og er dermed videre til anden runde, hvor femteseedede Pusarla Sindhu fra Indien venter.

Anders Antonsen avancerede også med en sejr over Sitthikom Thammasin fra Thailand med cifrene 21-16, 21-15.

Aarhusianeren skal i anden runde møde den kinesiske stjerne Shi Yuqi, der er seedet som nummer to.

Mia Blichfeldt vandt i sidste måned guld ved European Games. (Foto: VASILY FEDOSENKO © Scanpix)

Drama i Blichfeldts kamp

Mia Blichfeldt fik en fin indledning på kampen og var foran i første sæt. Men halvvejs i sættet fik Yip overtaget og spillede sig på 20-16.

Nede med fire sætbolde vandt danskeren dog de næste tre point, men tabte sættet med 19-21.

I andet sæt var overtaget dansk, og blandt andet ved at vinde ti bolde i træk bragte Blichfeldt sig foran med 13-3 og senere med 17-7.

En lidt skidt afslutning fra danskeren og fem point i træk til kineseren bragte dog spænding tilbage i sættet ved 19-15, men derfra lukkede Blichfeldt sættet, som hun vandt 21-15.

Tredje sæt blev en tæt affære, hvor de to spillere skiftedes til at føre. Først mod slutningen af sætte fik Blichfeldt skabt hul, da hun vandt fem bolde i træk og gik fra 15-16 til 20-16.

Det hul fik Yip aldrig lukket, og så tog danskeren sættet med 21-17 og sikrede sig en plads videre i turneringen.

Anders Antonsen spillede sig videre til 2. runde efter en sikker sejr over thailænderen Sitthikom Thammasin. (Foto: VASILY FEDOSENKO © Scanpix)

Antonsen med bissen på

Anders Antonsen og Sitthikom Thammasin fulgtes ad i det meste af første sæt, inden danskeren skruede bissen på mod slutningen og trak fra.

I andet sæt fik Antonsen en god start, men foran 8-4 begyndte thailænderen at hale ind. Det stod lige på ved 9-9, hvorefter de to spillere fulgtes ad frem til 15-15. Herfra tog Antonsen sejren med seks point i træk.

Indonesia Open er en af de største turneringer på World Touren. Her rangerer den på samme niveau som All England og China Open som en såkaldt Super 1000-turnering. Kun sæsonfinalen rangerer højere.

Foruden Blichfeldt og Antonsen er også Hans-Kristian Vittinghus videre til anden runde, da han vandt sin første kamp tirsdag.

Facebook
Twitter