Gravid Rytter Juhl: ’Triumferne er kommet, fordi vi har været afslappede’

I et års tid har Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen vidst, at en fremtid som forældre ventede.

Christinna Pedersen (tv) og Kamilla Rytter Juhl skal være forældre til januar. Kamilla Rytter Juhl er gravid. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

En af dansk badmintons store stjerne har i dag sat punktum for en flot karriere. Kamilla Rytter Juhl er gravid og bliver til januar forælder sammen med partneren og doublemakkeren Christinna Pedersen.

Nyheden om stoppet kommer på bagkant af en fantastisk periode i parrets karriere, der ikke mindst bød på guld ved All England i foråret. Kamilla Rytter Juhl mener, at det har givet en ro på banen, at parret har indstillet sig på en fremtid uden badminton – men med børn.

- Sportsligt er vi ikke de typer, der sætter os mål. Det har vi ikke gjort i lang tid. Vi har spillet for at vinde nærmest hver eneste gang, og den prioritering har selvfølgelig været anderledes det sidste års tid, hvor vi har indstillet os på, at der skal starte noget nyt for os, siger Kamilla Rytter Juhl til DR.

- Vi har holdt træningen godt ved lige, og derfor har vi vundet nogle triumfer inden for det sidste halve år, som vi selvfølgelig er glade for. Men de triumfer er nok kommet, fordi vi mentalt har været rigtig afslappede med vores badminton og gjort klar til det næste skridt, siger hun.

Døren på klem til comeback

Selvom Kamilla Rytter Juhl formelt har sat punktum for karrieren, smækker hun ikke helt med døren i badmintonhallen. Et comeback kan komme på tale, hvis det kan lade sig gøre, og hvis lysten er der. Men så skal det også gøres ordentligt.

- Lige nu er sandsynligheden ikke så stor, men jeg vil ikke lukke døren helt. Det er svært at sætte sig ind i, hvor stor omvæltningen bliver, så det må vi tage, som det kommer. Det næste halve år kommer jeg ikke til at spille badminton, og derefter må vi se, hvordan vi og jeg har det. Et comeback ville være stenhårdt, og det skulle give mening med for eksempel et OL. Vi laver ikke et 60 procents comeback. Hvis vi gør det, bliver det 100 procent.

- Det skulle i så fald være OL 2020. Jeg havde heller ikke troet, at jeg skulle til Rio, og lige pludselig stod vi i OL-finalen. Så vi har lært, at man aldrig skal sige aldrig. Det er en god idé at holde døren åben, siger Kamilla Rytter Juhl.

Den 34-årige dansker kan se tilbage på store triumfer i karrieren med højdepunkter ved OL i Rio, hvor parret vandt sølv, samt med guldtriumfen ved All England i år. Rytter Juhl er også den mest vindende dansker nogensinde ved EM med syv guldmedaljer.

Christinna Pedersen fortsætter karrieren med mixdouble, hvor hun danner par med Mathias Christiansen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk