Guld til Danmark: Badmintonkvinder nedlægger Tyskland i EM-finalen

Damedouble afgjorde finaleslaget mod Tyskland, der blev besejret med 3-1.

Line Christophersen vandt sin finalekamp 21-14, 21-11 og bragte Danmark i front i 2-1 EM-finalen. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Danmarks udvalgte badmintondamer genvandt søndag EM for hold.

På trods af fraværet af Mie Blichfeldt, Line Kjærsfeldt og Sara Thygesen strøg det danske hold til tops endnu en gang med en finalesejr på 3-1 over Tyskland.

Men det holdt hårdt, og to af de tre danske sejre blev hentet i tredje og afgørende sæt. EM-triumfen er den fjerde i træk og den sjette i alt for Danmark.

Alexandra Bøje og Mette Poulsen sikrede Danmark sejren i første damedouble i EM-finalen efter en lang kamp, der måtte ud i tre sæt. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Kom skidt fra start

Julie Dawall Jakobsen tabte i tre tætte sæt med 21-19, 22-24, 16-21 til Yvonne Li i den første damesingle.

Derefter fulgte Alexandra Bøje og Mette Poulsen i damedouble op med at tabe første sæt mod Linda Efler og Isabel Herttrich, før slaget blev vendt til dansk sejr i tre sæt, 22-24, 21-16, 21-19.

Til gengæld gjorde DM-vinder Line Christophersen kort proces mod Fabienne Deprez, der blev besejret på 25 minutter i to sæt, så Danmark kom på 2-1.

Den anden damedouble med Maiken Fruergaard og Amalie Magelund kunne dermed lukke ballet mod Lara Käpplein og Kilasu Ostermeyer.

Men også her lagde tyskerne bedst fra land og vandt første sæt med 21-19 på et dansk smash ud af banen.

Den danske duo kom dog tilbage på sporet i andet sæt og vandt det 21-17.

Med momentum i ryggen blev tredje sæt med dansk fortegn, og efter føring på 11-4 undervejs endte det med en sætsejr på 21-12.

Maiken Fruergaard Sørensen (th.) lukkede med sin doublemakker Amalie Magelund finaleballet mod deres tyske modstandere Lara Käpplein og Kilasu Ostermeyer. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Sidste kamp blev ikke nødvendig

Dermed var det ikke nødvendigt at sende Freja Ravn i aktion i den sidste singlekamp.

Danmarks badmintondamer havde inden søndagens finale vundet EM for hold fem ud af de syv gange, turneringen er blevet afholdt siden 2006.

Kun i 2006 og 2012 var det ikke blevet til guld. I 2012 tabte Danmark til netop Tyskland.

/ritzau/