Herredouble vil være Danmarks bedste: Vil lægge pres på Boe og Mogensen

Badmintonspillerne Kim Astrup og Anders Skaarup vil være Danmarks bedste og vinde VM- og OL-medaljer.

Anders Skaarup Rasmussen (tv) og Kim Astrup har store ambitioner og mål for fremtiden. (Foto: beawiharta © Scanpix)

Det var verdensetterne i herredouble, Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon fra Indonesien, der blev besejret, da de danske badmintonherrer Kim Astrup og Anders Skaarup onsdag tog noget af en skalp ved Super Series-turneringen Indonesia Open.

De to danskere er nummer 12 på verdensranglisten i herredouble og er dermed efter både Mathias Boe og Carsten Mogensen (nummer to) samt Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen (nummer otte). Men sådan bliver det måske ikke ved med at være.

- Jeg siger ikke, at vi lige pludselig etablerer os i top-fire, men vi er målrettede efter at etablere os i top-otte i den nærmeste fremtid og forhåbentlig også lægge lidt pres på Boe og Mogensen. De gør det godt igen i øjeblikket, og dansk herredouble gør det generelt godt, så vi skal træne hårdt hver dag for at indhente nogle af de andre. Det gør vi gerne, for det er sjovt at spille på dette niveau, og vi har planer om mere, siger Kim Astrup til DR efter sejren mod Gideo og Sukamuljo.

- Vi håber da på at kunne udfordre Boe og Mogensen, og vi har også flere gange vist mod Mads og Mads, at vi ikke er så langt fra, selvom begge de par er verdensklasse. Vi bider os fast i haserne på dem, men vi skal også bruge hinanden i træningslokalet, så vi kan ikke komme i top-fem uden deres hjælp. Hvis vi kan presse os op i nærheden af top-fem, vil jeg ikke klage, men vi har et mål om forhåbentlig at kvalificere os til OL i 2020, og så skal vi i hvert fald ligge i top-otte, siger han.

Medaljer ved VM og OL

Det er ikke kun ren prestige at blive Danmarks bedste herredoublepar. Det giver også en fordel på den internationale scene, hvor seedninger og invitationer til turneringer vil blive påvirket positivt, og det er vigtigt, når målsætning er internationale medaljer.

- Er man Danmarks bedste double, betyder det også, at man ligger godt til i verden, fordi vi har så god en tradition i herredouble. Hvis man bliver Danmarks bedste herredouble står man rigtig godt internationalt, så vi har klar et mål om at blive Danmarks bedste. Men vi har også et mål om at kunne vinde medaljer til VM og OL, så der er flere forskellige delmål på vejen til at blive Danmarks bedste herredouble, siger Kim Astrup.

Anders Skaarup og Kim Astrup spiller andenrundekamp i Indonesien torsdag. Her venter det kinesiske par Cheng Liu og Nan Zhang, som danskerne ikke før har besejret. Kineserne er nummer 15 i verden.

Facebook
Twitter