HISTORISK Danmark vinder VM-titel

Danmark vinder mod indoneserne, og første VM-titel nogensinde er en kendsgerning.

Jan Ø. Jørgensen i ekstase efter han vandt sin kamp ved Thomas Cup. (Foto: © Johannes Eisele, Scanpix)

Endelig. Otte tabte finaler skulle der til, før de danske badmintonherrer kunne kalde sig vindere af hold-VM i badminton. I finalen fik indoneserne tvunget kampen helt ud i femte og afgørende kamp.

Det er første gang nogensinde, at Danmark vinder den prestigefulde turnering, der også bærer navnet Thomas Cup, efter at have fået sølv otte gange tidligere.

Først var Victor Axelsen i aktion. Han mødte verdensranglistens nummer otte, Tommy Siguarto, og spillede to helt fantastiske sæt. Kampen endte 21-17 og 21-18 til danskeren. I anden kamp skulle undertippede Mads Kolding og Mads Conrad spille mod Hendra Setiawan og Mohammad Ahsan. Danskerne hængte på i et tæt første sæt, men i andet sæt kom de i problemer og måtte se sig slået af et bedre par på dagen.

Ikke en fjer til jorden

I tredje kamp skulle Jan Ø. Jørgensen mod den unge Ginting Anthony. Den 20-årige indoneser gav danskeren hård modstand, og første sæt sluttede 21-17. I andet sæt fik han nærmest ikke en fjer til jorden, og Jan Ø. Jørgensen levede op til favoritrollen, fejede gulv med indoneseren og vandt 21-12.

I fjerde kamp var det unge Anders Rasmussen og Kim Astrup, der skulle levere overraskelsen. Desværre blev de slået af den velspillende duo Ricky Suwardi og Angga Pratama og tabte i to sæt, 21-16 og 21-14.

I femte og afgørende kamp viste Hans-Kristian Vitinghus klassen endnu engang og slog overbevisende sin modstander Ihsan Mustofa, 21-15 og 21-7.