Høfeber tvang Axelsen til afbud: Nu skal løsningen findes i Dubai

Viktor Axelsen måtte droppe European Games på grund af høfeber.

Viktor Axelsen har problemer med høfeber. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen lider sammen med over en million andre danskere af høfeber. Denne sommer har høfeberen givet ham vejrtrækningsproblemer.

Derfor har Axelsen ikke haft muligheden for at træne optimalt, og måtte melde afbud til European Games i Hviderusland.

I bestræbelserne på at komme udfordringerne til livs, har Axelsen besluttet, at han i de kommende uger vil træne i Dubai for at se, om det løser problemerne

Det fortæller Viktor Axelsens manager og far, Henrik Axelsen.

- I første omgang er det kun et forsøg. Han har lige været på ferie dernede, men da han kom hjem, begyndte høfeberen at drille igen. Det fik ham til at sige: "Jeg prøver sgu at tage derned for at se, hvad der sker", lyder det fra Henrik Axelsen.

Tager to spillere med

Træningen i det arabiske emirat skal foregå i et professionelt træningscenter, hvor der bliver stillet baner og hjælpere til rådighed, og ifølge Henrik Axelsen mærker Viktor Axelsen allerede betydelig fremgang i sin træning.

Træningspartnerne har Axelsen dog selv måtte stå for. Derfor har han spurgt to unge spillere fra badmintonklubben i Skovshoved, om de havde lyst til at rejse med.

- Viktor har inviteret og arrangeret det for dem. Det er selvfølgelig et par spillere, som han kender i forvejen. Han ved derfor, at han får to træningspartnere, der er vant til at give den gas, fortæller Henrik Axelsen.

Turen varer i to uger, og den er blevet godkendt af den danske landstræner, Kenneth Jonassen. Det bekræfter sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, over for DR Sporten.

- Vi er nødt til at tage bestik af, at når Viktor har det sådan, når han er hjemme, så kan han hverken træne eller konkurrere. Det giver jo ingen mening, så det er helt efter aftale med os.

- Dubai er i første omgang for at komme væk fra de nordeuropæiske græsplæner, og det har også vist sig at være det rigtige, efter hvad jeg har hørt. Han skulle have fået det bedre, så det er rigtig positivt, siger Jens Meibom.

Efter opholdet i Dubai skal Viktor Axelsen deltage i de kommende turneringer i Asien, Indonesia- og Japan Open. Før da rejser han til Hongkong, for at deltage i et sponsorevent, og samtidig holder han formen ved lige med Hongkongs landshold.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter