I dag kan Viktor Axelsen sikre sig en af de få titler, han mangler: 'Det vil være en fantastisk triumf'

Viktor Axelsen spiller søndag finale ved Denmark Open i Odense.

Viktor Axelsen er for en stund hjemme i Danmark. Tidligere på året flyttede han til Dubai. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

Viktor Axelsen har vundet stort set alt, hvad der er værd at vinde på en badmintonbane; OL, VM, EM og All England.

Men én betydningsfuld fjer i badmintonhatten har han endnu til gode at få. Titlen som vinder af Denmark Open foran publikum i Axelsens hjemby, Odense.

I dag kommer den første mulighed i karrieren, når den danske verdensstjerne møder verdensranglistens nummer et, japanske Kento Momota.

Axelsen er nummer to på verdensranglisten, men til gengæld kan han også kalde sig den seneste OL-guldvinder i herresingle.

Større kamp findes der altså ikke i international herresingle i øjeblikket.

Og der er derfor ingen tvivl om, at det bliver seværdigt, når de to spillere efter planen går på banen klokken 14.40, siger den tidligere topspiller Peter Gade, der samtidig vurderer, at presset er på danskeren før dagens finale.

- Der er ingen tvivl om, at dét at spille finale på hjemmebane er kæmpestort. Men i og med at Viktor Axelsen ikke har vundet Denmark Open før og kommer hjem til Odense med en OL-guldmedalje, er der også meget pres på ham, siger han.

Axelsen er favorit

Trods presset tror Peter Gade, at Viktor Axelsen er ’klar favorit’ til søndagens finale, selvom Kento Momota ligger øverst på verdensranglisten og fører den indbyrdes statistik mellem de to.

I semifinalen viste Viktor Axelsen nemlig suverænt spil, da han blæste sin modstander ud af hallen i Odense på 34 minutter med cifrene 21-9, 21-11.

- Det bliver superfedt for det danske badmintonpublikum, og selvfølgelig vil der være stor spænding i finalen, men jeg tror, at Viktor Axelsens niveau er for højt til Kento Momota lige nu. Han skal naturligvis spille op til sit bedste og bruge den opbakning, han får på hjemmebane. Men det tror jeg også, at han kommer til at gøre.

- Og det vil være en fantastisk triumf for ham at få på hjemmebane, hvis han kan fejre OL-guldet med at vinde på hjemmebane også, lyder det fra Peter Gade.

Viktor Axelsen har mødt Kento Momota 15 gange og kun vundet en gang. (Foto: Andrew Boyers © Ritzau Scanpix)

Også den danske herredouble Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen er i finalen ved Denmark Open.

Deres finale mod det japanske par Takuro Hoki og Yugo Kobayashi er programsat til klokken 13.20.

FacebookTwitter