Jan Ø. Jørgensen: En meget speciel situation

Den danske badmintonspiller skulle abstrahere fra sin landsholdskollegas triste situation på banen.

Jan Ø. Jørgensen slog sin tyske modstander i to sæt. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Egentlig burde det hele handle om de danske badmintonherrers suveræne optræden ved hold-EM i Rusland. Sådan er det langt fra. I torsdags faldt Carsten Mogensen om på sit hotelværelse i Kazan, og han er efterfølgende blevet opereret i hjernen for en bristet udposning på en blodåre.

En trist hændelse, der har påvirket Jan Ø. Jørgensen dybt, og som han har haft svært ved at ryste af sig.

- Det var en meget specielt, det vil jeg slet ikke lægge skjul på. Vi er selvfølgelig virkelig berørte af situationen, men omvendt må vi også bare gøre det, vi er her for, selvom det absolut ikke er nemt.

- Men det er blevet håndteret super godt indtil videre, og nu vil vi gerne slutte det ordentligt af i morgen, siger han.

Jan Ø. Jørgensen slog i to sæt tyskeren Marc Zwiebler med cifrene 21-17 og 21-19, og han grundlagde den danske sejr, som doublen med Mads Kolding/Mads Conrad og Viktor Axelsen i single fuldendte med sejre i bedst af fem-opgøret mod tyskerne.

Anstrengende favoritværdighed

I morgen venter en finale mod enten Frankrig eller Spanien, og forventningen er som altid ved hold-EM, at storfavoritten Danmark slutter øverst, som de har gjort de seneste mange gange.

- Det er egentlig ret anstrengende, at der er så meget pres på, men på den anden side er det også meget sjovt, så man både nyder det, men også synes, at det er lidt hårdt. Men vi er vant til det, og vi har klaret det mange gange før. Det er kulturen, når man stiller op for Danmark på et herrehold i Europa, siger han.

Hvad angår søndagens modstander i finalen, er det ikke noget, der fylder hans tanker.

- Jeg er ligeglad, hvem det bliver. Det kan måske lyde lidt arrogant, men det er sådan, jeg har det.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve