Jan Ø. Jørgensen om finaleplads: Lidt af en eventyrhistorie

Efter sin lange skadespause er Jan Ø. Jørgensen for alvor på vej tilbage. Lørdag kvalificerede han sig til finalen i Swiss Open.

Jan Ø. Jørgensen spillede sig lørdag i finalen i Swiss Open. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

At kalde det for et frustrerende år ville være en underdrivelse.

Det seneste år har været intet mindre end til glemmebogen for Jan Ø. Jørgensen.

For et år siden var han nummer to på verdensranglisten, så blev han skadet, og mens konkurrenterne har formået at skærpe sig, så er han rutsjet ud af top 100. Men nu er han for alvor på vej tilbage.

I sidste uge var han for første gang i otte måneder på banen i en international konkurrence, da han sammen med sine holdkammerater fra Danmark vandt EM.

En forholdsvis blød landing efter en turbulent tid med overvejelser om karrierestop.

Havde ikke regnet med finale

I denne uge har han så for første gang været derude, hvor han rigtig har været i stand til at mærke efter. 14 dage på farten har sat sine spor, men lørdag aften spillede Jan Ø. Jørgensen sig i finalen ved Swiss Open, da han besejrede franske Lucas Corvee i tre sæt med cifrene 21-14, 12-21, 21-18.

Og den 30-årige Jan Ø. Jørgensen lægger ikke skjul på, at det vil betyde meget at komme tilbage og ende øverst på podiet i første forsøg.

- Det vil betyde super meget at vinde finalen. Det er lidt en eventyrhistorie, at jeg står i finalen i min første turnering efter så langt tid. Det havde jeg ærligt talt ikke regnet med, så det er helt vildt. Jeg er også ved at være godt brugt, det vil jeg ikke lægge skjul på, men den får et skud, og så må vi se, siger Jan Ø. Jørgensen, der i finalen søndag eftermiddag møder Sameer Verma fra Indien.

Fokuserer på All England

14 dage på farten skal altså gerne sluttes af med en finalesejr i Swiss Open, og når søndag er passeret, så er det tid til at evaluere med landstræner Kenneth Jonassen.

Det handler om at være klog, og ikke sige ja til det hele. Jan Ø. Jørgensens krop er ikke 18 år længere.

Næste turnering er German Open, der begynder i starten af marts, men trænger kroppen til pause, så kan det blive aktuelt at melde fra.

Fokus er på All England, der begynder en uge efter German Open.

- Jeg er tilmeldt German Open om 14 dage, men det ser vi lige på. Det handler om at være frisk og klar til All England, og nu har jeg nået en finaleplads her, og det gør også, at jeg kan nå at ramme et rimeligt niveau til All England, lyder det fra Jan Ø. Jørgensen.

Facebook
Twitter