Jan Ø. Jørgensen spiller sig videre i Kina

Den danske badmintonspiller, der er med på et afbud, indledte tirsdag China Open med at vinde i tre sæt.

Jan Ø. Jørgensen åbnede China Open med sejr. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Jan Ø. Jørgensen fik en god start på Super 1000-turneringen China Open, da han tirsdag vandt sin førsterundekamp.

Danskeren er dermed klar til anden runde efter en sejr i tre sæt over sydkoreanske Lee Dong Keun med cifrene 18-21, 21-17, 21-13.

Jørgensen startede godt i første sæt og var foran 5-3, inden sydkoreaneren fik spillet sig ind i kampen og vandt sættet.

Andet sæt var anderledes kontrolleret af danskeren, der fra stillingen 4-3 aldrig slap føringen.

Tredje og afgørende sæt bølgede mere frem og tilbage. Jan Ø. Jørgensen startede godt og kom foran 9-6, men blev kort efter indhentet.

Herefter fulgtes de to spillere ad, inden danskeren ved stillingen 13-13 satte tingene på plads og vandt otte point i træk.

Jan Ø. Jørgensen kan i anden runde ende med at møde den tidligere OL-guldvinder Chen Long, der i sin kamp i første runde skal op imod landsmanden Huang Yuxiang.

30-årige Jørgensen er med i turneringen på grund af et afbud.

- Det betyder meget. Det er supervigtigt for mig at skrabe point sammen.

- Jeg ligger lige uden for top-32, men er meget tæt på. Jeg skal ikke bruge så mange resultater for at komme ind, så det er selvfølgelig bare endnu en mulighed, sagde Jan Ø. Jørgensen lørdag til TV2 Sport.

Astrup og Skaarup videre i tre sæt

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen er ligesom Jan Ø. Jørgensen også videre til anden runde af badmintonturneringen China Open.

Det står klart, efter at parret tirsdag spillede sig videre i den kinesiske Super 1000-turnering med en sejr i tre sæt over et japansk par med cifrene 21-18, 17-21, 21-11.

Danskerne, der er seedet som nummer otte i turneringen, indledte kampen med et vinde et tæt første sæt. Ved stillingen 15-15 trak danskerne dog fra og mistede aldrig føringen.

Den gode afslutning på første sæt blev taget med over i andet sæt, hvor Astrup og Skaarup Rasmussen var foran 7-0, inden Hiroyuki Endo og Yuta Watanabe kom på tavlen.

Det blev dog starten på et comeback, og de to japanere kunne sætte andet sæt på kontoen.

Da kampen skulle afgøres, trådte danskerne i karakter. De nåede ganske vist at komme bagud 4-1, men efter at have udlignet kort efter, så de sig aldrig tilbage.

Parret skal i anden runde af China Open enten op imod tyske Mark Lamsfuss og Marvin Emil Seidel eller kinesiske Ou Xuanyi og Ren Xiangyu.

/ritzau/

Facebook
Twitter