Jan Ø. taber og misser danskeropgør i Denmark Open

Rasmus Gemke besejrede Cheuk Yiu Lee fra Hongkong, men nederlag til Jan Ø. Jørgensen forhindrede danskermøde.

Jan Ø Jørgensen tabte i tre sæt mod Jonatan Christie fra Indonesien. (Foto: claus fisker © Scanpix)

I en tæt og dramatisk kamp gik herresinglespilleren Rasmus Gemke som første dansker videre til anden runde i badmintonturneringen Denmark Open.

Gemke, der ligger nummer 22 på verdensranglisten, vandt en udmarvende dyst mod Cheuk Yiu Lee fra Hongkong 16-21, 21-14, 21-18 og sikrede sig en billet til anden runde.

Han kunne dermed se frem til et muligt møde i anden runde med landsmanden Jan Ø. Jørgensen, men det blev der ikke noget af.

Jan Ø. Jørgensen mødte senere den sjetteseedede indoneser, Jonatan Christie, og den kamp tabte danskeren 22-20, 12-21, 11-21.

  • Jan Ø. Jørgensen er færdig i Denmark Open efter nederlaget til Jonatan Christie fra Indonesien. (Foto: claus fisker © Scanpix)
  • Jonatan Christie skal nu op imod anden dansker i næste runde, nemlig Rasmus Gemke. (Foto: claus fisker © Scanpix)
1 / 2

I stedet skal Gemke altså prøve kræfter mod Jonatan Christie, og efter sin sejr satte han ord på dysten mod Cheuk Yiu Lee.

- Jeg synes, jeg var lidt shaky i dag. Jeg mødte ham (Cheuk Yiu Lee, red.) for tre uger siden, hvor jeg slog ham og spillede en anelse bedre.

- Jeg skulle virkelig grave dybt i dag for at nappe den til sidst, siger Gemke til TV2 Sport efter kampen.

Rasmus Gemke blev som første dansker klar til anden runde i Denmark Open. ARKIV (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

I alt var der fem danskere i herresingle med fra starten af turneringen, der afholdes i Odense. Foruden Gemke og Jørgensen drejer det sig om Anders Antonsen, Viktor Axelsen og Hans-Kristian Vittinghus.

Sidstnævnte måtte senere tirsdag sige farvel til turneringen i første runde, da han i tre sæt tabte til indonesiske Tommy Sugiarto. Indoneseren, der er ti pladser bedre placeret på verdensranglisten, vandt 21-14, 15-21, 21-17.

Hans-Kristain Vittinghus er færdig ved Denmark Open. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Tidligt exit til herredouble

De sjetteseedede kinesere Han Cheng Kai og Zhou Hao Dong var for stor en mundfuld for Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen, da den danske herredouble tirsdag spillede sin første kamp ved dette års Denmark Open.

Kineserne sendte danskerne ud på den danske turnerings første dag med en sejr i to sæt på 21-19, 21-16.

Mathias Boe (til venstre) og Mads Conrad-Petersen var den ene af to danske herredoubler i Denmark Open. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Kim Astrup og Anders Skaarup led samme skæbne som deres landsmænd. Mod Lu Ching Yao og Yang Po Han fra Taiwan tabte den danske herredouble i to sæt med 21-18, 21-19.

Dansk damedouble tabte

I damesingle fik Line Kjærsfeldt blot én kamp i turneringen. Hun tabte i tre sæt mod Zhang Beiwen fra USA. Efter 51 minutters kamp lød cifrene 12-21, 21-17, 17-21.

Kjærsfeldt var ellers i en god position i tredje sæt, hvor hun førte med 8-4, 14-11 og 16-14, men amerikaneren sluttede bedst af og vandt kampens fire sidste point.

De første danskere i aktion tirsdag var damedoublen med Christine Busch og Amalie Schulz. De tabte i to sæt 7-21, 15-21 til det sjetteseedede par, Lee So-hee og Shin Seung-chan.

/ritzau/