Japansk badmintonstjerne gør comeback ved All England: 'Han var klart bedre end de andre'

Den prestigefyldte badmintonturnering All England begynder onsdag.

Kento Momota er tilbage i badmintonhallen efter 14 måneder på sidelinjen, når All England-turneringen begynder. (Foto: Vincent kessler © Scanpix)

20 kampe med kun ét enkelt nederlag til følge på badmintonens world tour taler sit tydelige sprog. Viktor Axelsen er på toppen i 2021.

Tre turneringssejre i årets hidtidige fire turneringer, hvor et finalenederlag til Anders Antonsen i sæsonfinalen er den eneste plet på en imponerende indledning på sæsonen for Viktor Axelsen.

Ikke den værste form at gå ind til en af badmintons mest prestigefyldte turneringer med, når All England begynder onsdag formiddag. En turnering, hvor danskeren stod øverst på podiet i fjor, inden badminton blev sat på corona-pause indtil i år.

Men i år gør en stjerne comeback, og kaster muligvis grus i maskineriet i Viktor Axelsens jagt på et forsvar af All England-trofæet.

Japanske Kento Momota gør comeback på world touren efter 14 måneder på sidelinjen.

Først var han involveret i et biluheld, hvor føreren af bilen omkom. Og da han efter sin genoptræning var klar til at gøre comeback ved sæsonfinalen lige efter nytår, blev han ramt af corona og måtte udskyde comebacket yderligere.

Momota lå nummer et på verdensranglisten og kom fra et 2019, hvor han havde domineret alt. Men hvilken forfatning japaneren kommer tilbage i efter 14 måneder på sidelinjen er svært at spå om, fortæller Morten Frost, der selv vandt All England fire gange i herresingle.

- Man ved ingenting om Momotas form. Det bliver rigtig, rigtig spændende. Det er jo noget af en joker, der kommer ind. Er han lige så god, som han var før? Er han bedre? Der er ingen, der ved noget. Det må tiden vise, siger Morten Frost.

Kento Momota er dobbelt verdensmester i badminton. (Foto: Vincent kessler © Scanpix)

Spørgsmålet er, om han kan ramme niveauet fra før, han blev skadet i bilulykken.

- Han var klart bedre end de andre før skaden.

- Han slog rekorden for flest turneringssejre på et år i 2019. Han slog rekorden fra både Lin Dan og Lee Chong Wei. Så han var klart den bedste, siger Morten Frost.

Men 14 måneder uden kamptræning, med undtagelse af de japanske mesterskaber mellem jul og nytår, er lang tid væk fra badmintonbanen.

- Jeg vil være overrasket, hvis han ikke er mærket af det. Ikke at han ikke kan spille sig ind i turneringen og blive skarpere og skarpere, som han kommer frem. Men jeg vil være overrasket, hvis han ikke føler sig lidt usikker og sætter lidt spørgsmålstegn ved sig selv.

Men hvis han rammer sit tidligere niveau, er han en uhyggelig modstander, forklarer Morten Frost.

- Han har et supergodt grundspil, rigtig god tålmodighed, god fysik og tid til at lægge og vente. Han er ikke så aggressiv, som nogen gerne vil have ham til at være bare en gang i mellem. Han spiller en rigtig god kontrabadminton. Han venter på, at modstanderen går op, og så slår han til på en kontrachance.

- Man skal have rigtig, rigtig god tålmodighed, når man spiller mod ham, fordi man skal slå på de rigtige tidspunkter. Man skal ikke lade sig lokke af, at der ser ud til at være en halv chance, for så slår man og bliver udspillet bagefter, siger Morten Frost.

Ikke blot Axelsen mod Momota

Med tanke på Viktor Axelsens blændende form i 2021 kan man fristes til at tro, at Momota er den eneste spiller, der kan kaste grus i det velsmurte danske maskineri ved All England.

Viktor Axelsen med All England-trofæet og Chou Tien-Chen, som danskeren besejrede i finalen i fjor. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

I 15 indbyrdes møder mellem Axelsen og Momota står det 14-1 i japanerens favør, hvor danskerens eneste sejr mod Momota kom i German Open i 2014.

Men helt så simpelt er det ikke, påpeger Morten Frost.

- Jeg synes der ligger mere i det, end blot at Momota er tilbage, og hvem der så vinder af ham og Viktor.

Han ser en Viktor Axelsen, der - når han er mentalt ovenpå - er virkelig stærk og 'sætter sig på sin modstander'.

- Jeg ser to spillere, som lige nu er i stand til at ryste ham. Den ene er Anders Antonsen og den anden er Kento Momota, siger Morten Frost.

Fire dansker er med i herresingle i All England. Rasmus Gemke, Anders Antonsen, Viktor Axelsen og Hans-Kristian Vittinghus.

FacebookTwitter