Kampen om OL-pladser er begyndt: Stor konkurrence blandt badmintonspillere

På et år skal de danske badmintonprofiler skrabe point sammen til verdensranglisten for at kvalificere sig til OL.

Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt kæmper om at komme med til OL i damesingle. Billedredigering af Vibeke Kjær Lund.

Billeder af den olympiske flamme er allerede begyndt at dukke op på badmintonspilleren Mia Blichfeldts sociale medier, og det giver hende sommerfugle i maven.

Kvalifikationen til OL i 2020 begyndte officielt 29. april 2019 og varer et år frem, og i den periode skal de danske badmintonprofiler forsøge at kravle op ad verdensranglisten for at hapse en billet til Tokyo.

De Olympiske Lege i 2020 kan blive Mia Blicfeldts første.

- Det vil uden tvivl være en kæmpe oplevelse. Jeg vil give min højre arm for at komme med til OL, siger hun.

I flere af kategorierne er der tæt løb om, hvem der skal udfylde pladserne.

Badminton Danmark forventer at få én spiller eller ét par med i hver af de fem kategorier: Herresingle, damesingle, herredouble, damedouble og mixdouble.

I damesinglekategorien er der to åbenlyse konkurrenter. 25-årige Line Kjærsfeldt og 21-årige Mia Blichfeldt.

Til daglig træner de sammen på landsholdscenteret i Brøndby, hvor de er hinandens sparringspartnere og hinandens konkurrenter, fortæller Mia Blichfeldt.

- Vi kan bruge hinanden til at rykke os på ranglisten og presse hinanden på en god måde. Det er en sund konkurrence. Det er jo ikke fordi, vi hader hinanden eller ikke kan snakke sammen. Vi arbejder sammen mod et større mål, og så må vi se, om vi begge kan komme med til OL, eller om det kun er én af os, siger hun.

For at sikre Danmark to pladser i damesingle-kategorien frem for én, kræver det, at både Blichfeldt og Kjærsfeldt ender i top-16, når verdensranglisten publiceres om et år. Og det kan blive svært, mener Jens Meibom, sportschef i badminton Danmark.

- Damesinglerne har begge udviklet sig positivt og lavet gode resultater i det seneste år. Men de har endnu ikke slået helt igennem i verdenstoppen og spillet sig i finaler i de største turneringer, siger Meibom.

Lige nu ligger begge spillere omkring top-20 på verdensranglisten.

Mulig medaljegevinst i herresingle

I herresinglekategorien er der også spænding, om hvem der skal repræsentere Danmark ved OL.

Viktor Axelsen danner fortrop med en placering som nummer tre på verdensranglisten og i hælene følger det unge talent Anders Antonsen. I øjeblikket ser det ud til, at Danmark kan få to herresingler med til OL. Men også i den kategori, kan der blive intern konkurrence om pladserne.

Udover Viktor Axelsen og Anders Antonsen byder også Rasmus Gemke, Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus Solberg sig til, mener sportschef Jens Meibom.

- I princippet kan de alle spille sig i top-16, så vi kan godt komme i den svære, men også privilegerede situation, at vi har tre at vælge i mellem, men kun to pladser, siger han.

Det er i herresingle, at en dansk medalje er mest sandsynlig, fortæller Jens Meibom.

- Vi har nogle herresinglespillere, der har et niveau til at tage en OL-medalje. Det har de vist rundt omkring i store turneringer, så vi har en tro på, at de kan være med til at spille med om medaljer i Tokyo.

Badminton Danmarks ambition til OL er i øjeblikket at vinde én medalje.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter