Ketsjergigant politianmelder Badminton Danmarks direktør for dokumentfalsk

Yonex har ikke fået svar i sag, der omhandler anklager om dokumentfalsk. Ketsjerproducenten er nu gået til politiet.

Direktør i Badminton Danmark Bo jensen er nu blevet politianmeldt af ketsjerproducenten Yonex. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Ketsjerproducenten Yonex har politianmeldt Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, for dokumentfalsk.

Det bekræfter Yonex over for DR Sporten.

- Jeg kan bekræfte, at politianmeldelsen er sendt til Københavns Politi, og vi nu afventer deres vurdering af sagen, siger Benni Holst, der er direktør for Scansport, der har Yonex-agenturet i Norden.

Anmeldelsen sker, fordi firmaet tilbage i januar henvendte sig til forbundet i en sag om muligt dokumentfalsk, men ikke mener, det har fået fyldestgørende svar.

Dengang bad Yonex Badminton Danmark om at forholde sig til, at Bo Jensen skulle have manipuleret med e-mails under konflikten mellem de danske badmintonspillere og forbundet.

Yonex mener, at Badminton Danmark-direktør Bo Jensen har fordrejet synspunkter og krav fra udstyrsgiganten og manipuleret med Yonex’ holdninger i forbindelse med, at aftalen skulle forhandles på plads.

Bo Jensen beskyldes af Yonex for at have begået dokumentfalsk i forbindelse med badmintonkonflikten (Foto: Claus Fisker © Claus Fisker)

'Klippet og klistret'

I forbindelse med forhandlingerne med spillerne har Badminton Danmark angiveligt forsøgt at bygge bro mellem Yonex, spillere og forbundets egne sponsorer ved at sende en e-mail med et dokument, som er underskrevet af Taiji Suzuki, manager for Yonex’ internationale salgsafdeling.

Men det er her, at problemerne opstår.

For Yonex mener ikke, at kravene i dokumentet stemmer overens med firmaets faktiske krav. Man afviser også, at Suzuki overhovedet har sendt sådan et dokument med krav.

- Disse detaljer er blevet klippet og klistret, og vigtige aspekter og krav fra den samlede korrespondance er blevet udeladt, skrev Yonex i brevet til forbundet.

- Ydermere har vi været i stand til at slå fast, at Taiji Suzuki aldrig har sendt en e-mail med dette indhold, som det fremgår i dokumentet, trods det faktum at dokumentet har Taiji Suzukis afsendersignatur.

Badminton Danmark afviser anklager

Tilbage i januar afviste Badminton Danmarks bestyrelse, at anklagerne havde noget på sig, og den holdning har man stadig hos forbundet.

Det fortæller formand i Badminton Danmark, Rene Toft, i en mail til DR Sporten.

- Badminton Danmark er blevet orienteret om, at Scansport A/S har valgt at politianmelde forbundets direktør, Bo Jensen. Såfremt politiet vælger at indlede en undersøgelse af sagen, vil Badminton Danmark stå til fuld rådighed for politiets arbejde.

- Hovedbestyrelsen finder som tidligere oplyst anklagerne grundløse. Politianmeldelsen ændrer ikke ved hovedbestyrelsens fulde tillid til Bo Jensen, siger Badminton Danmarks formand, René Toft.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk