Kina elsker ham: VM-guld giver Axelsen endnu mere hype

Viktor Axelsen er allerede et stort navn i Kina, men den seneste VM-triumf kan skubbe yderligere til interessen.

VM-guldmedaljen var Axelsens første af slagsen. (Foto: Russell Cheyne © Scanpix)

Gennem de seneste år har den danske verdensmester i badminton, Viktor Axelsen, skabt sig noget af et navn i Kina. Og hans nyerhvervede titel som verdensmester kan puste yderligere til det.

- Titlen som verdensmester kommer til at betyde meget i Kina. VM-kampene har ligget i perfekt sendetid og på deres største sportskanal, siger Viktor Axelsen til DR Sporten.

På Axelsens vej mod VM-triumfen slog han de to største kinesiske badmintonstjerner, Lin Dan og Chen Long, ud af turneringen, og han har også tidligere spillet mange kampe i det badmintonglade land.

Handler om at navigere

I forvejen tilbringer Axelsen en del tid i Kina og har efterhånden etableret sig et netværk i en verden, der ellers kan være svær at finde rundt i.

Oven i købet har han lært at tale næsten flydende kinesisk for at udfordre sig selv – men også med henblik på at gøre sig selv spændende for de mange kinesiske sponsorer.

- Det, at jeg har lært kinesisk, kan åbne nogle døre. Det gælder om at navigere i, hvilke muligheder er værd at sige ja til, og hvilke skal man sige nej til. Jeg er ved at få nogle kontakter i Kina. Nogle gamle spillere og journalister, så jeg kan trække på dem, siger han.

Fandt babybilleder af sig selv

Fanskaren er også støt voksende for tiden. For nogle måneder siden fik 23-årige Axelsen åbnet en Weibo-konto, hvilket svarer til en side på Facebook. Da han endelig havde fået kontoen verificeret, opdagede han, at der i forvejen lå over 10 falske Viktor Axelsen-konti på sitet.

- Lige pludselig finder jeg bare et babybillede af mig selv, der sidder med sutteflaske. De er vilde nok, de fans, griner Axelsen.

På trods af den stærke forbindelse til Kina, regner Axelsen ikke med at rykke teltpælene op lige foreløbig for at tage østpå.

- Jeg kan godt se mig selv bruge meget tid i Kina, men jeg kan ikke se mig selv bo i Kina lige nu, siger han.

Facebook
Twitter