Klub smider dømt badminton-profil på porten: 'Han er helt færdig'

Den vestjyske badmintonklub Langhøj vil ikke længere samarbejde med Joachim Persson, som ellers har fungeret som klubbens sportschef.

Holdejer Jørgen Søvndal (på billedet) har ikke meget til overs for den nu matchfixing-dømte Joachim Persson. (Foto: Morten Stricker © Morten Stricker)

Den tidligere internationale topspiller Joachim Perssons matchfixingsag får nu konsekvenser i den vestjyske badmintonklub Langhøj, hvor Persson indtil i dag har været sportschef.

Til Dagbladet Holstebro-Struer fortæller holdejer Jørgen Søvndal, at klubben er færdig med samarbejdet med Joachim Persson.

- Det er helt skørt, jeg er virkelig chokeret over, hvad der er sket. Han er helt færdig på det her hold, siger Jørgen Søvndal.

- Han har stået til kampene i vores hold-T-shirt, og for mig er det ligesom en uniform, hvor man skal repræsentere sit hold på bedste vis. Det har han bestemt ikke gjort. Det er en kæmpe bombe for mig det her, siger holdejeren til Dagbladet Holstebro-Struer.

Joachim Persson får ifølge den lokale avis ikke penge får sit virke i Langhøj, men ikke desto mindre står klubben med en stor udfordring i forhold til at stille hold torsdag mod Odense OBK i kampen for at rykke op i den bedste danske række.

Persson har nemlig haft ansvaret for at stille hold og koordinere med de enkelte spillere, men har meldt afbud til torsdagens opgør.

- Jeg skal lige tage luft ind, og så skal jeg finde ud af, hvad jeg gør. Enten skal jeg prøve at skrabe et hold sammen med reservespillere, eller også skal jeg finde ud af, om vi kan trække holdet, siger Jørgen Søvndal til Dagbladet Holstebro-Struer.

Joachim Persson er blevet suspenderet fra al deltagelse i badminton i 18 måneder. Han er dømt for ikke at indberette henvendelser om matchfixing til det internationale badmintonforbund (BWF) og for ikke at samarbejde om sagen.

Han mener ikke selv, at han har været indblandet i nogen former for matchfixing og overvejer at appellere dommen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter