Kvinder dominerer på badmintonspillernes pengeliste

Viktor Axelsen indtager niendepladsen over flest præmiepenge i badminton i 2017, mens kvinderne dominerer.

Chen Qingchen (t.h.) fra Kina ligger numner to på badmintonspillernes pengeliste i 2017. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Mens den totale ligestilling inden for præmiepenge i mange sportsgrene fortsat halter, så er det indført i badminton.

Det udnyttede nogle af verdens bedste kvindelige badmintonspillere til at distancere de mandlige kolleger på listen over indtjening i præmiepenge i 2017.

Hjemmesiden badzine.net har offentliggjort top-50 over de bedst indtjenende spillere i 2017 målt på præmiepenge, og i top-3 findes tre kvinder, mens Viktor Axelsen må se sig henvist til niendepladsen.

Japaneren Akane Yamaguchi topper listen med en indtjening på godt 1,6 millioner kroner, som især er hentet med sejrene i damesingle i China Open og sæsonfinalen.

Den kvindelige kinesiske doublespecialist Chen Qingchen er nummer to på listen med i underkanten af 1,6 millioner kroner, mens Tai Tzu Ying fra Taiwan runder top-3 af med små 1,5 millioner kroner.

Chen Qingchen spiller både dame- og mixeddouble og har hentet flere sejre i begge kategorier i 2017.

Axelsen er bedste dansker

Viktor Axelsen blev verdensmester i 2017 og vandt tre Super Series-turneringer. Men da VM-titlen ikke indbringer præmiepenge, må danskeren "nøjes" med godt én million kroner i præmiepenge som nummer ni på listen.

Den bedst indtjenende herre var den indiske herresingle Srikanth Kidambi, som vandt fire Super Series-titler og tjente godt 1,45 millioner kroner.

Doublespillerne er udfordret, dels af at præmiepengene er lidt mindre, og dels af at parret skal dele gevinsten hver gang.

Blandt andet må den indonesiske succesherredouble med Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon nøjes med at dele syvendepladsen på listen med hver 1,16 millioner kroner.

De vandt ellers imponerende 7 af årets 13 Super Series-turneringer i herredouble.

Mathias Boe og Carsten Mogensen er de næstbedst indtjenende danskere med hver godt 600.000 kroner. Parret vandt to turneringer sidste år.

Listen medregner udelukkende præmiepenge fra turneringer under Det Internationale Badmintonforbund (BWF).

Indtjening fra sponsorater, invitationsturneringer, betaling fra nationale forbund eller penge tjent i professionelle ligaer som eksempelvis den indiske tæller ikke med.

/ritzau/