Læge: Der venter Mogensen en lang og sej kamp

Carsten Mogensens badmintonkarriere kan være i fare, fortæller DR's sundhedskorrespondent Peter Qvortrup Geisling.

Det virker usandsynligt, at Carsten Mogensen kommer tilbage til badminton på topplan. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Det var barske nyheder, som ramte den danske badmintonlejr i Kazan, da Carsten Mogensen måtte lade sig indlægge efter at være besvimet på sit værelse.

Det viste sig at være en hjerneblødning i form af en aneurisme, og det krævede øjeblikkelig operation, som den danske lejr beskriver som succesfuld.

Selvom meldingerne om Carsten Mogensens tilstand er gode, kan man endnu ikke vurdere, om han vender tilbage til badminton på højt plan, forklarer DR's sundhedskorrespondent Peter Qvortrup Geisling.

- Hvis han er en af dem, der kommer gennem det her uden svære mén, kan han sagtens komme tilbage på en badmintonbane igen. At han kommer tilbage på eliteplan er nok tvivlsomt, men det er alt for tidligt at sige noget om det, siger han til DR Sporten.

Har tacklet det godt

Det er meget forskelligt, hvordan patienter reagerer på operationer af denne form for hjerneblødninger, men Carsten Mogensens foreløbige reaktioner på operationen giver anledning til optimisme.

- Han har tacklet det godt indtil videre, og det trækker selvfølgelig i den positive retning. Men der skal gå noget tid, før man kan se, om det er noget, han kommer fra uden mén.

- Det kan være en hjælp, at man er badmintonspiller, og han er ung og i god form, og det trækker i den rigtige retning. De næste uger vil lægerne omkring ham vurdere hans tilstand, og det er der, man kan vurdere méngraden, eller om han slipper helt uden mén.

Og efterfølgende følger et længere forløb.

- Han skal igennem et længere genoptræningsforløb, hvor man skal forsøge at få hjernen op i samme tempo som tidligere, og det kan tage måneder. Så der venter en lang og sej kamp, men indtil videre er meldingerne rigtig fine, slutter Peter Qvortrup Geisling.


Rettelse: Vi har tidligere skrevet, at det var usandsynligt, at Carsten Mogensen ville vende tilbage på eliteplan som badmintonspiller. Dette var en misforståelse, og fejlen er rettet til, at det stadig er for tidligt at vurdere.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve