Landstræner før VM: Viktor Axelsen er tilbage på fuld styrke

Landstræner Kenneth Jonassen tror på, at den forsvarende verdensmester kan genvinde titlen.

Sådan så det ud for et år siden, da Viktor Axelsen vandt VM i badminton. (Foto: RUSSELL CHEYNE/Scanpix 2017) (Foto: Russell Cheyne © Scanpix)

Det er en samling veloplagte danske badmintonspillere, der onsdag rejser afsted mod Nanjing i Kina, hvor VM i badminton løber af stablen 30. juli.

De 17 danske spillere har brugt de seneste to uger på at træne målrettet frem mod VM, og med erfaringer fra Indonesia Open, Thomas Cup og Uber cup i bagagen, er det ifølge landstræner Kenneth Jonassen et ”fornuftigt” dansk hold, vi kommer til at se på banen.

- Vi har brugt de seneste 14 dage fornuftigt, og alle har flyttet sig i den rigtige retning. Vores erfaringer fra de to turneringer vi spillede i østen, har vi brugt konstruktivt, og der har været stort fokus på den enkeltes udviklingspunkter frem mod dette VM, siger han.

Overmatchet mod Momota

Målet for VM er danske medaljer, og det er især den forsvarende verdensmester Viktor Axelsen, der er høje forventninger til.

Den 24-årige verdensetter har fået en svær lodtrækning ved VM, og klarer Viktor Axelsen sig videre til kvartfinalen, er det med stor sandsynlighed den forsvarende OL-vinder Chen Long, der venter, og senere vil det være All England-vinder Shi Yuqi eller Lin Dan, han møder i en potentiel semifinale.

Spiller den forsvarende verdensmester sig hele vejen til finalen, er det sandsynligvis den 23-årige Kento Momota, han skal møde, og det giver Viktor Axelsen mulighed for at tage revanche for den Indonesia Open-finale som han for nylig tabte til netop Kento Momota med cifrene 21-14 og 21-9.

- Viktor manglede styrke, da de mødtes i Indonesien. Han blev overmatchet, og Momotas spil er bare næsten fejlfrit, siger Kenneth Jonassen om den stærke japaner, siger Kenneth Jonassen.

Men de seneste ugers træning har gjort verdensmesteren godt, og han er, ifølge landstræneren tilbage i fuld styrke.

Han ligger dog ikke skjul på, at den talentfulde japaner er en farlig modstander og en reel trussel i kampen om verdensmesterskabet.

- På nuværende tidspunkt er Kento Momota måske den bedste tekniske og taktiske spiller. Han laver meget få fejl og spiller et spil, som tager rigtig lang tid for hans modstander at skabe usikkerhed i. Han er taktisk klog, så han tillader, at man som modstander mange gange hopper i hans fælder, og så laver han altså point på en, siger han.

Den overlegne japaner har vundet 34 ud af 37 kampe i år, og han er en klar favorit til at vinde VM.

- Han har jo exceptionelt stor selvtillid, siger Kenneth Jonassen.

Landstræneren har dog stadig store forhåbninger for sin verdensmester, og han tror på, at Viktor Axelsen har hvad der skal til for at slå japaneren ud i en eventuel finalekamp.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en rigtig svær kamp, men jeg ved også, at Momota ikke har mødt Viktor i fuld styrke endnu, siger Kenneth Jonassen.

VM går i gang den 30. Juli, og finalen spilles d. 5. august.

Facebook
Twitter